Ismét üzent a gyarmatosító: „Elengedhetetlen az együttműködés a zsidó közösséggel”

Ezt mondta Michael Georg Link, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának (ODIHR) elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. És akkor még az efféle szervezetek beszélnek folyvást arról, mennyire tombol itt a rasszizmus. Illetve igen, csak nem éppen a magyarok részéről.

A konferencián, tudjuk meg az MTI jelentéséből, Michael Georg Link kijelentette: „A zéró tolerancia különösen annak fényében fontos, hogy szerte Európában az antiszemitizmus erősödése tapasztalható.”
Persze okait nem firtatta. Ehelyett még tovább ment. Közölte ugyanis, hogy „felajánlotta az ODIHR támogatását az antiszemitizmus elleni küzdelemben”, és javaslatot tett „egyebek mellett holokauszttal kapcsolatos oktatási segédanyagok használatára és az emberi jogokról szóló képzések szervezésére a bűnüldöző szervek számára”.

„Egyebek mellett”. Vajon még mi mindenre tett „javaslatot”? De hát ez nem nyilván nem tartozik a gyarmatosítottakra. A lényeg csak az, hogy „ne alakuljon ki egyoldalú kép a holokauszt idején történtekről, ezért elengedhetetlen az együttműködés a zsidó közösséggel”. Ami már zajlik is, hiszen „az ODIHR folytatja a szoros együttműködést a magyar kormánnyal és civil szervezetekkel”.

De elhangzott más is. A konferencián megjelent Andrew Baker rabbi, az EBESZ „antiszemitizmus elleni küzdelemmel foglalkozó személyes megbízottja” is, aki elmondta: „A magyarországi a legnagyobb zsidó közösség Közép-Európában, ezért is különösen fontos e közösség biztonságáról, jóllétéről beszélni. Úgy tűnik, jelenleg a reneszánszát éli ez a közösség.”

Hírdetés

Magyarul itt kutya baja sincsen a zsidóságnak. Csak hát akkor meg már megint mi a baj? Ám lássuk végül a hírcikk zárását!

„Andrew Baker arról is beszélt, hogy az oktatásban nemcsak a holokauszt eseményeivel kapcsolatban kellene beszélni a zsidókról, hanem hangsúlyozni kellene a magyar-zsidó együttélést, azt, hogy a zsidók milyen hozzájárulást tettek a magyar társadalom fejlődéséhez. Kérdésre elmondta: a látogatás során nem találkoztak a Jobbik tagjaival.”

Miért, talán kellett volna találkozniuk a Jobbik képviselőivel? Egyszerűen hihetetlen egy történet. A minapi jeruzsálemi templomrombolás után idejönnek néhányan, s ellentmondást nem tűrően kinyilatkoztatják, hány óra van nálunk.

Mindenesetre egy biztos. Az elmúlt negyedszázadban éppen az Orbán-kabinet adta a lehető legtöbb tényleges támogatást a hazai zsidóságnak. Ennek miértjéről is lehetne azért nemzeti konzultációt tartani.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »