Ismét útra vonultak a felső-háromszékiek

Ismét útra vonultak a felső-háromszékiek

A Kézdivásárhely és Csernáton közötti 11-es országúton tegnap ismét torlódások voltak, ugyanis a mezőgazdálkodók és a fuvarozók tegnap reggel újabb spontán tüntetésbe kezdtek. A megmozdulás ezúttal jóval nagyobb volt, és a forgalmat is nagyobb mértékben zavarta.

A keddi megmozdulás következményei súlyosabbak voltak, ugyanis a hétvégén korántsem annyira terhelt a 11-es országút, mint hétköznaponként. Tegnap reggel a Csernáton és a Kézdivásárhely közötti útszakasz már teljesen bedugult, és napközben is nehezen lehetett közlekedni, volt, aki másfél óra alatt tette meg a Csernáton és Kézdivásárhely közötti tíz kilométeres távot.

Hírdetés

Tegnap délben Kézdivásárhely végében gyülekeztek, majd indultak ismét Bod Péter szülőfaluja felé az erőgépek, ahonnan egy másik konvoj a céhes város felé tartott. A rendőröket egy ortodox pópa szabályosan letámadta, mondván, hogy a sátánt szolgálják. „Miért támogatják ezeket, akik zavarják a forgalmat?” – ordította a rendőröknek a kocsijából. Utóbbiak diplomatikusan közölték: ők nem támogatnak senkit, mindössze a forgalmat felügyelik, majd útjára küldték az ideges férfit.

Az egyik gazda, a gelencei Pakó Zsolt érdeklődésünkre elmondta: addig tüntetnek, amíg nem látják törvényesítve, a Hivatalos Közlönyben megjelenve a követeléseiket. „Azt is tudjuk, hogy a politikusok csak ígérgetnek, attól tartok, hogy valami aprósággal kiszúrják a szemünket. Félő, hogy a későbbiekben az emberek már nem mozdulnak meg, ha látják, hogy valami teljesül az ígértekből. Majd kiderül” – mondotta nem túl bizakodóan.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »