Ismét takarítanak az Olt mentén

Ismét takarítanak az Olt mentén

Újabb takarítási akciót szervez az Olt mentén a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA), ma délelőtt tíz órától a Sepsi Arénától indulva az egykori Trident üzletig tartó szakaszon önkéntesek gyűjtik össze a hátrahagyott szemetet.

Bereczki Kinga, a HKA ügyvezetője lapunknak elmondta, általában tavasszal hirdetik, szervezik az Olt menti takarítást, most azonban egy energetikai vállalat felkérése nyomán valósulhat meg a környezetvédelmi megmozdulás, miután a cég jelezte, hogy munkatársaik közösségi programokban vennének részt. Harmincfős csapatról van szó, akik az ország minden részéből érkeztek Háromszékre, Kovásznán szálltak meg – fűzte hozzá. Akárcsak korábban, a takarítási akciónak ezúttal is partnere a Tega hulladékgazdálkodási vállalat, mely az összegyűjtött hulladékot elszállítja.

Hírdetés

Bereczki Kinga jelezte, az előző héten járt az Olt partján, s bár azt tapasztalja, kevesebb a hátrahagyott hulladék, a folyó látogatottabb szakaszain sajnos továbbra is bőven látni szemetet. Az energetikai vállalat munkatársai október elején ismét itt lesznek Háromszéken, akkor a HKA Napkapu programjához csatlakozva csemeteültetésben segédkeznek. (dvk)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »