Ismét sikerült nekik

Az elmúlt hónapokban a fősodratú médiában nem nagyon esett szó Görögországról, a görögök küzdelméről, amit kis túlzással ugyan, de lényegében az országuk megmaradásáért folytatnak.

Talán sokan emlékeznek még arra, hogy Athén 2010 eleje óta három részletben, nagyjából 245 milliárd eurónyi mentőcsomagot kapott az EU-IMF-Európai Központi Bank hármastól az államcsőd elkerülésére. A pénz lehívásának feltétele – mint mindig – a trojka diktátumainak teljes mértékű elfogadása, azaz a globalisták szabadrablásának legalizálása volt. A kikényszerített megszorítások és az egyéb társadalomellenes intézkedések hatására, a görög gazdaság az elmúlt években 25 százalékot zsugorodott és az éves GDP-hez képest az államadósság 175 százalékra nőtt, miközben a munkanélküliség az egekbe emelkedett.

A gyanútlan szemlélődő azt gondolom, ilyenkor joggal teszi fel a kérdést: hová tűnt, mivé lett a görögök rendelkezésére bocsátott 245 milliárd euró?

Ma már jól látszik, hogy a pénz legnagyobb része valójában azokhoz a nyugat-európai bankokhoz vándorolt, amelyek korábban a nagyobb haszon reményében bevásároltak görög állampapírokból, és amelyek a válság kialakulásakor, az ország fizetésképtelenné válásakor nem akarták lenyelni a veszteséget. Ergo, a globalistáknak ismét sikerült a profitot privatizálni, a veszteséget pedig államosítani.

A görögök vesszőfutása a napokban tovább folytatódik, mivel az euró-övezet pénzügyminisztereinek tanácsa várhatóan a héten dönt Athén újabb megsegítéséről, ami konkrétan egy újabb 1,8 milliárd eurós hitelt jelent. A csomag lehívásának fejében természetesen további megszorításokat várnak el a görög kormánytól. Most az adóemelés és a nyugdíjreform szerepel az EU listáján.

A görög parlament, hogy kicsit elébe menjen az EU-s döntésnek, tegnap hajnalban elfogadta az ország jövő évi költségvetését. Miközben a kormánypártok bent a teremben áldásukat adták a pénzügyi elképzelésekre, az országház előtt görögök ezrei tüntettek a várható bér- és nyugdíjcsökkentések ellen. Azonban ez a bársonyszékekkel körülvett asztalok környékén sem Athénban, sem Brüsszelben nem nagyon érdekelt senkit sem…


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »