Ismét pályára lépett Szijjártó Péter

Ismét pályára lépett Szijjártó Péter

Sosem feledhető tragédia történt, amikor tavaly január 20-án hajnalban Verona és Velence között, San Martino Buon Albergo község külterületén, az A4-es autópálya 289-es kilométerszelvényénél, a Verona-kelet lehajtó közelében a Szinyei Merse Pál Gimnázium francia sítáborból hazatérő tanárait, tanulóit szállító autóbusz az autópálya szalagkorlátjának hajtott, majd egy pillérnek csapódott, végül kigyulladt. A balesetben 17 fő vesztette életét. 

Az áldozatok között volt a Dunakeszi Kinizsi U16-os csapatának kapitánya, a 15 éves Simonffy Botond is. A fiatalon elhunyt játékos emlékére rendeztek kétnapos emléktornát több száz néző előtt Dunakeszin a Radnóti Gimnázium sportcsarnokában. Amíg szombaton a helyi iskolák mérkőztek meg egymással, és emlékeztek meg közösen Botira, addig vasárnap a Kinizsi valamennyi korosztályos csapata pályára lépett, valamint összecsapott egymással a Fradi és az MTK öregfiúk csapata.

Hírdetés

A megemlékezés zárómeccsén a jelenlegi NB II-es gárda találkozott a Kinizsi alapítóival, utóbbiak között pályára lépett többek között Szíjjártó Péter külügyminiszter, az egykori sokszoros válogatott nagypályás labdarúgó Horváth Ferenc és Vincze Ottó, valamint a szintén sokszoros válogatott futsal kapus, Tóth Gyula. A meccs egy Botondról szóló filmmel kezdődött, amely felelevenítette a 15 évesen eltávozott játékos legszebb perceit, és a megemlékezés alatt bizony a sokat megélt felnőtt játékosok nem bírták a könnyeiket visszatartani.

A mérkőzésen aztán az „Alapító Atyák” megmutatták, nem felejtettek el futsalozni, és egy remek meccsen végül 9-6-ra verték a mai felnőtt csapatot. A gólokból Szíjjártó Péter is kivette a részét – két találat fűződött a nevéhez –, majd a találkozót követően a helyi médiának nyilatkozva elmondta, nagyon sajnálja, hogy ez a remek csapat, melyben annak idején – 2011 és 2013 között – számos siker részese volt, éppen egy ilyen szomorú eseménnyel kapcsolatban lépett újra pályára. Mint elárulta, amikor másfél hónappal ezelőtt megkeresték őt a szülők a felkérésükkel, hogy lépjen pályára, azonnal igent mondott, de így volt ezzel a teljes csapat is. Kijelentette, amennyiben ebből a megemlékezésből hagyomány, természetesen valamennyin pályára lép Boti emlékére.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »