Ismét összecsaptak a migránsvédők a rendőrökkel Brüsszelben

Ismét összecsaptak a migránsvédők a rendőrökkel Brüsszelben

Ismét összecsaptak a migránsvédők a rendőrökkel Brüsszelben

Tegnap ismét kisebb összecsapások voltak a rendőrség és az “osztályellenes igazságszolgáltatást” ellenző tüntetők között Brüsszelben – írja helyi hírforrásokra hivatkozva az Erdély.ma belgiumi munkatársa. Ugyan a demonstrációt betiltották, ennek ellenére kisebb tömeg jelent meg az utcákon és közülük néhányan a rendőrökre támadtak. Ezt erősítetta meg a belga rendőrség a belga VRT NWS híradónak.

A tüntetőket körülbelül húsz baloldali anarchista szervezet toborozta. Szerintük a belga rendőrség külföldi származású [értsd színes bőrű vagy illegális migránsok] embereket szúr ki célpontnak, és már többük haláláért is a rendőrséget hibáztatják.

Hírdetés

A nem engedélyezett tüntetés elején mintegy 100 ember volt jelen, ám a résztvevők száma tovább gyarapodott. A rendőrök egy órán át engedték a betiltott felvonulás megtartását, majd megkérték a tiltakozókat, hogy térjenek haza. Ezután többen összetűzésbe keveredtek a rendőrökkel.

Miután a harcias kedv alább hagyott, a tüntetők kis csoportokra oszlottak. Közülük többen „on va tout casser” [mindent széttörtünk] kiáltozás közepette próbáltak Brüsszel központjába eljutni. A rendőrség ezt most meg tudta akadályozni, több randalírozót letartóztattak.

 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »