Ismét munkában a fehérellenes kettős mérce Amerikában

Kiengedték a börtönből az egyik néger tizenévest, akik 2017 januárjában Chicagóban elraboltak, megkötöztek és megkínoztak egy értelmi fogyatékos fehér fiút, miközben rasszista jelmondatokat kiabáltak és Donald Trumpot szidalmazták, majd a kegyetlenkedéseikről készült mobiltelefonos videót feltették az Internetre. A négy bűnöző közül az egyiket, a 19 éves Britanny Covingtont most kiengedték a börtönből. Miután bűnösnek vallotta magát gyűlöletbűncselekmény vádjában, négy év felfüggesztett börtönbüntetéssel és 200 óra közmunkával úszta meg az embertelen tettet. A próbaidő tartama alatt nem használhatja a közösségi médiát. A másik három elkövető egyelőre fogvatartásban marad, büntetésükről később döntenek.

A felháborítóan enyhe ítélettel kapcsolatban országszerte több kommentátor rámutatott, hogy a fehérek által elkövetett hasonló cselekményeket messze súlyosabb büntetéssel sújtják. Emlékeztettek például arra a 2017 februári ítéletre, amelyben egy georgiai párt tizenhárom illetve hat év letöltendő börtönre ítéltek, miután teherautójukkal konföderációs zászlót lengetve hajtottak el egy néger család otthona előtt, rasszista szidalmakat kiabálva, és állítólag fegyverrel fenyegetve a születésnapi partit tartó fekete gyerekeket. Mindezt úgy, hogy Georgia állam törvényei nem is ismerik a gyűlöletbűncselekmény, mint minősített elkövetési forma fogalmát.

Hírdetés

Amerika-szerte egyre gyakrabban fordul elő, hogy a fehérekre rárontó fekete fajgyűlölők nevetséges büntetéssel úsznak meg súlyos cselekményeket, fehér rasszisták azonban csekély kárral járó rongálásokért is kegyetlen büntetésnek néznek elébe. Bár az amerikai társadalom általában elítéli az ilyen cselekményeket, de a bíróság előtti aránytalanság egyre több törvénytisztelő embert gondolkodtat el, és teszik fel a kérdést: érvényes-e még az Egyesült Államok alkotmánya?


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »