Ismét magyar kamionost támadtak meg a migránsok Calais közelében

Néhány nappal ezelőtt migránsok támadtak meg egy magyar kamionsofőrt a francia autópályán – értesült a PestiSrácok.hu.

Az egyik Veszprém megyei fuvarozó cég kamionja Angliába tartott. A portál úgy tudja: a kamiont a francia autópálya egyik pihenőjénél, Calais közelében támadta meg egy csoport menekült szerdán.

A vezetőfülkébe nem jutottak be, mert a sofőr magára zárta az ajtókat, és a gázra lépett. A magyar kamionos a visszapillantó tükörben még látta, hogy többen futnak a kamion után. Megállás nélkül hajtott tovább egészen Angliáig. A PestiSrácok.hu azt írja, a sofőr attól rettegett, hogy ha meg kell állnia, előjönnek és agyonverik.

Hírdetés

A férfi az első adandó alkalommal segélyjelzéseket adott le, a migránsokat végül angol rendőrök szedték le a kamionról. A sofőrnek nem esett baja, de a kamion ponyváján komoly kárt tettek a menekültek. A portál információi szerint az angol hatóságok az ügyben eljárást indítottak.

A kamionsofőr a hétvégén érkezett haza. „Még mindig hatása alatt van a történteknek, előre retteg a következő úttól, mi lesz, ha a következő ilyen esetet nem ússza meg sérülés nélkül” – írja a PestiSrácok.hu.

Tavaly szeptemberben szintén halálközeli élményben volt része egy magyar kamionsofőrnek, amikor migránsok súlyosan bántalmazták Franciaországban, a Calais felé tartó autópálya egyik parkolójában. Az áldozat, Bárándi Attila az Alfahírnek beszélt arról, hogy segítségre szorul, mert olyan traumán esett át, ami súlyos kihatásokkal van az életére jelenleg is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »