Ismét liberális őssztűz zúdult a Harry Potter írójára

Immár öt kontinens 80 nemzetének kiskamaszai és felnőttjei nyúlhatnak a szigorúan környezetbarát papír zsebkendőért: J. K. Rowling, a „militánsan toleráns” millenáris nemzedék bálványa „felrúgta saját életművét” – derül ki a Politico című globális lap híradásából.

A Harry Potter-könyvek fönt jelzett számú nyelvre lefordított szerzője nem először kerül a liberális világmédia és a genderaktivisták kereszttüzébe:a lap cikke utal „meghökkentő” bejegyzéseire, „a kultúrharcban tanúsított köpönyegforgatására”.

Az írónő varázslóktól, boszorkányoktól hemzsegő regényei a balos nézőpontot támogatták – idézi fel a balliberális szemléletért szomszédba nem siető lap brüsszeli kiadása – és Rowling nem is tagadta a való világbeli párhuzamokat. Regényein felcseperedő olvasói itták szavait; Trump-ellenes aktivisták hada azonosította magát Dumbledore Seregével, akik ellenállnak a gonosz Lord Voldemorttal szemben. Konzervatív elemzők kiemelték, hogy a regényfolyam erősíti az úgynevezett politikai korrektséget (Voldemortot nem lehet nevén nevezni) és a jók-rosszak egyoldalú megközelítését.

Hírdetés

Rowling haladó rajongótáborát hideg zuhanyként érte az írónő 55 éves korában, idén júniusban írt 3600 szavas esszéje, melynek megjelenését követően a kiátkozással egyenértékű „transzfóbiával” vádolták. Az írónő felszólalt a tervezett skót törvényjavaslat ellen is, mely immár börtönbüntetéssel sújtaná az úgymond diszkriminatív vélemények megfogalmazóit. Mi több, még egyet csavart a túlfeszített húron: szeptemberben egy olyan krimit jelentetett meg, ahol a gyilkos női ruhába öltözve követi el tettét.

Amire a Politico nem tér ki: a normalitás védelmére kelt írónő ellen évek óta folyik a hisztériakeltő kampány. Júliusban barbár egyedek vörös festékkel öntötték le azírónő kéznyomatát megörökítő emlékplakettet, a transzgender mozgalom zászlaját is kitűzve, mert Rowling aggodalmát fejezte ki a nemváltoztatásra manipulatív eszközökkel rávett fiatalok, nem egyszer gyermekkorúak és kis tinédzserek visszavonhatatlan változásokat elindító hormonterápiája miatt.

Az agresszív lejárató kampány során 2011 júniusában azért adtak ki valóságos fatvát Rowling ellen, mert pikírt megjegyzéssel kísérte azt a bornírt kísérletet, hogy a „nő” szót a „menstruáló ember ” kifejezéssel helyettesítsék: „Emberek, akik menstruálnak. Biztos vagyok benne, hogy erre van egy kifejezés is”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »