Ismét lecsap a vihar hazánkra

Péntek késő délutántól, estétől dél, délkelet felől intenzív csapadék érkezik – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint írták, az Alföld délkeleti felén reggelig a csapadék mennyisége több helyen is meghaladhatja az 50 mm-t. Az intenzívebb csapadékhullás zónája szombat reggel már inkább a Dunántúl keleti felén, Alföld északi részén, Északi-középhegységben valószínű. Az Alföldön reggel, délelőtt átmenetileg csökkenhet csapadékhajlam, de napközben újabb hullámban várható záporok, néhol zivatar kialakulása, szombat estétől pedig kiemelten az északkeleti országrészben valószínű jelentős csapadék.

Összességében az országban szombat estig sok helyen hullhat 30-50, egyes helyeken akár 80 mm-t meghaladó csapadék, de nyugaton, északnyugaton kisebb mennyiség várható.

Erős széllökések

A szél is viharossá fokozódik: az OMSZ szerint a Balaton térségében és a keleti országrészben egyre több helyen elérheti a 65 km/h sebességet. Szombatra virradó éjszaka tovább erősödik az áramlás, így a Dunántúlon és az Alföldön a legerősebb széllökések jellemzően elérhetik a 60-70 km/h-t, de elsősorban szombat délelőtt a Dunántúlon 70-80 km/h-s széllökésekre is számítani lehet. A nap második felében veszít erejéből a szél.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »