Ismét lebukott a kormány! Két kézzel szórják a tízmilliókat a migránsok foglalkoztatására

Ismét lebukott a kormány! Két kézzel szórják a tízmilliókat a migránsok foglalkoztatására

Miközben a kormányzati politikusok korábban arról beszéltek, hogy regnálásuk alatt egyetlen migráns sem fog Magyarországra jönni, több tízmilliós pályázatokat írtak ki bevándorlók vállalkozási tevékenységének támogatására és befogadó környezetük kialakítására – derült ki a Hegedűs Lorántné Jobbikos országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus emlékeztetett Orbán Viktor egy hónappal ezelőtti, parlamentben tett kijelentésére:

„Amíg ez a kormány levegőt tud venni, addig se kvóta, se visszatoloncolás nem lesz”.

Mindeközben Szentgotthárdon a polgármester előterjesztése alapján arról szavaztak a testületi tagok, hogy létesüljön-e a településen egy téliesített, közművesített migránstelep a Belügyminisztérium, illetve a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal akarata szerint.

Hasonló ellentmondásokkal nyáron is találkozhattunk: míg a kormány teleplakátolta az országot „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját”-feliratú plakátokkal, addig a hosszú távú közfoglalkoztatási szerződésben a polgármestereknek kötelezettséget kellett vállalniuk arra, hogy közmunkásként fognak foglalkoztatni a településükön a járási munkaügyi hivatal által kiközvetített migránsokat. Augusztusban a Nemzetgazdasági Minisztérium rendeletében a Magyarországon munkavállalási engedéllyel foglalkoztatható migránsok legmagasabb létszámát 59 ezer főben határozta meg. Mikor a jobbikosok ezzel kapcsolatban tettek fel kérdéseket a parlamentben, a minisztérium államtitkára mindent tagadott.

Hírdetés

Az NGM rendelete – forrás: Hivatalos Értesítő

Hegedűs Lorántné elmondta: jelenleg egy hivatalos kormányzati pályázati keresőn több olyan felhívás is megjelent, mely a migránsok vállalkozási tevékenységének támogatását célzó programok kidolgozására és működtetésére irányul. Pályázatot írtak ki harmadik országbéli állampolgárok befogadó környezetének kialakítását és fenntartását elősegítő intézkedésekre is. A pályázatok beadási határideje 2016. január 11-e, az elnyerhető támogatás összege pedig minden egyes kiírás esetén

több tízmillió forint.

Hegedűs Lorántné elmondta, a Jobbik felszólítja a kormányt, hogy valljanak színt, és a változatosság kedvéért ne hazudjanak: hány migránst fognak befogadni akár kötelező kvóta, akár visszatoloncolás alapján?

A képviselő Orbán Viktor kijelentésére visszautalva hozzátette: ha valóban ennyire fuldoklik a kormány, mert ennyire fojtogatják, akkor inkább mondjon le, álljon félre, mert olyan nemzetstratégiai ügyről van szó, melyben egy tapodtat sem szabad engedni. Hegedűs Lorántné végül ígéretet tett: amennyiben a Jobbik kerül kormányra, egyetlen migráns foglalkoztatására sem lesz lehetőség Magyarországon.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »