Ismét lebukott a Habony Művek: fideszes nyugdíjasvezér a „független” és „hiteles” forrásuk

Ismét lebukott a Habony Művek: fideszes nyugdíjasvezér a „független” és „hiteles” forrásuk

Kétségbeesetten próbálta meg a Fideszre ráégő Bróker Marcsi-botrányt a Jobbikra tolni a kormánypárt. Az Andy Vajna kormánybiztos tulajdonában álló TV2 egy karcagi idős urat szólaltatott meg, aki azt nyilatkozta a fideszes tévének, hogy „az a hír járja a városban”, miszerint az Épkar támogatta a Jobbik kampányát.

Hogy ezt mind az Épkar, mind a legnagyobb ellenzéki párt már csaknem egy éve cáfolta, az egy dolog. Sokkal érdekesebb, hogy a nyilatkozó személy nem más, mint Béres Sándor úr.

Ő a karcagi székhelyű Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület, illetve helyi szervezetük, a Karcagi Nyugdíjas Polgári Egyesület elnöke is, melyek – G. Fodor Gáborral egyetértve politikai terméknek hangzó nevükből is látszik – erősen fideszes kötődésűek. Amit alátámaszt az is, hogy épp egy éve, 2016. január 6-án az Új Néplap így írt az egyesületről:

Hírdetés

„Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter még polgármesterként segítette az egyesület indulását, s tárcavezetőként pártoló tagként figyelemmel kíséri az itt folyó munkát. A tagság nevében egy oklevéllel köszönte meg ezt az elnök (ti. Béres Sándor – a szerk.), majd az egyesület irodalmi színpadának tagjai adtak műsort.”

A nyugdíjasklubról tegnap írt a szoljon.hu, a cikk, valamint az abban szereplő kép egy olvasónknak tűnt fel. A képen ugyanis Béres Sándor, a TV2 friss sztárja mellett Fazekas Sándor miniszter édesapja látható.

Arra nem számíthatott Béres úr, hogy Habonyék a tévés megszólaltatás előtt nem tájékoztatják kellőképp az Épkar ügyeiről. A válasz.hu cikke alapján portálunk is megírta: az Épkart vezető ifj. Szeivolt István felesége és Tiborcz István ismerősök, a Velvet fotót is készített, amint Szeivolt Titanilla Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjére érkezvén belép a krisztinavárosi templomba. Továbbá ifj. Szeivolt és Mészáros Lőrinc vőjelöltje, Pálffy Balázs mindketten a Mészáros Lőrinc-féle Duna Aszfalt érdekeltségébe tartozó Magyar Építő Zrt. igazgatósági tagjai.

Korábban már írtunk arról is, Orbán Viktor minisztere, Fazekas Sándor és Bróker Marcsi komoly szívességet tett egymásnak és kapott egymástól: a szélhámos nőt Fazekas kérte fel még karcagi polgármesterként külsős tagnak az önkormányzat turisztikai bizottságába, szintén az akkori polgármester Fazekas intézett irodát a Kun-Mediátornak (Bróker Marcsi cége), illetve a Kun-Mediátor Fazekas Sándor lakossági fórumára tombolanyereményt ajánlott fel.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »