Ismét behoznák a HÉV-et a Kálvin térre

Ismét behoznák a HÉV-et a Kálvin térre

Abból tudni, hogy közeledik az önkormányzati választás, hogy megsűrűsüdnek a közlekedési fejlesztésekkel kapcsolatos ígéretek. Ilyen örökzöld például a több mint tíz éve ígérgetett Örs vezér téri metró-HÉV összekötés, de ilyen a ráckevei és csepeli HÉV-ek Kálvin térre történő meghosszabbítása is.

Ezúttal Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára álmodott nagyot, aki az Inforádióna nyilatkozva azt mondta: 

Hírdetés

“Úgy szeretné felújítani a kormány a ráckevei és a csepeli HÉV-vonalakat, hogy egyben a Soroksári út vonalán, mélyvezetésben a felújítás eredményeként ezek a HÉV-ek a Kálvin téren végződjenek, és ott elérjék a metróvonalakat.”

Ez a terv amúgy több évtizedes koncepció, tehát idő még bőven van, nem érdemes kapkodni. Azt azért hozzátette, hogy a beruházás “évek munkája lesz.”

Szerinte a dugódíj “nem aktuális” Budapesten, de a belső kerületek autóforgalmának csökkentését fontos célnak nevezte; gyalogoszónákat és a zöldfelület bővítését tervezik. Példaként említette, hogy a Lánchíd felújításához kapcsolódva vizsgálják, hogyan lehetne csökkenteni a Széchenyi téren áthaladó kocsik számát és nagyobb teret adni a gyalogosoknak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »