Ismét bebizonyosodott: a magyar ellenzék a magyar nemzet érdekei ellen dolgozik

Megindult a munka a múlt héten a Magyar Országgyűlésben. A nyitónapon mi más lehetett volna a fő téma, mint a Sargentini-jelentés, mely ismét éles törésvonalat húzott a nemzeti és a nemzet ellenes erők közé, mely törésvonal a Jobbik 2016-os balfordulata óta, ismét a kormány és az ellenzék között húzódik, akárcsak 2010 előtt. (Leszámítva az 1998 és 2002 közötti korszakot, amikor a nemzeti beállítottságú Magyar Igazság és Élet Pártja ellenzékben volt az első Orbán kormány idején).Az ellenzék fittyet hányva a nemzeti érdekeknek, a kötelező magyar szolidaritásnak, a távlatoknak és a tényeknek, megkísérelte a globalista, migránspárti erőknek Magyarország elleni támadását a maga javára és a kormány hiteltelenítésére kihasználni. Miként  a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté rámutatott, a gyalázkodóversenyt Gyurcsány Ferenc nyerte meg, akit egyébként frappánsan helyre is tett a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője az „eredményhirdetés” után. Bármily meglepő, még ma is akadnak balliberális megmondóemberek, akik szerint a Fidesz Gyurcsánytól tart leginkább és ő az egyetlen igazi ellenfele Orbánnak. Hallgassuk csak: „Gyurcsány a karakterét tekintve nagyon sok azonosságot mutat Orbán Viktorral: dinamikus, jó szónok, erőt sugároz, akarja a hatalmat, nem menekül el a konfliktusok elől, van tapasztalata. Csak egy ilyen személyiség kelhet versenyre Orbánnal.” Závecz Tibor ezeket nem 12 évvel ezelőtt nyilatkozta, az Őszödi beszéd nyilvánosságra kerülését megelőzően, amikor volt mindennek némi realitása, hanem a minap, a parlamenti vitát követően. Závecz néhány dolgot mintha figyelmen kívül hagyna: Gyurcsány szónoki képességei annyira megkoptak, hogy a lassan feledésbe merülő „összecsórt fontok” után mémsorozat készül friss tragikomikus jeleneteiből a prímszámokkal való hadakozástól a kígyózó kígyókig.

Hírdetés

Lehet, hogy erőt sugároz annak a 5, 37%-nyi választónak, akik pártját bejuttatták a parlamentbe és akik számára az a katarzis, ha botokkal ütlegelhetik Orbán Viktornak egy műanyaghordóra rögzített arcképét, 
de a társadalom elsöprő többsége számára Gyurcsány egy szalonképtelen, a maga táborának többet ártó, mint használó, véglegesen bukott politikus. Závecz feltételezésével ellentétben a Fidesz nem azért riogat Gyurcsánnyal, mert tőle tart leginkább. Épp ellenkezőleg, azért, mert elegen irtóznak Gyurcsánytól ahhoz, hogy a vele való riogatás hatékony lehessen. Gyurcsány pedig folyamatosan szállítja a muníciót a kormánynak saját maga lejáratásával. A múlt héten meghirdetett tüntetéssorozat, melyet állítólag addig folytatnak, míg a kormány lemond, érdektelenségbe fulladt s csak arra volt jó, hogy mindenki láthassa, mennyi embert képes mobilizálni a „dinamikus, erőt sugárzó, jó szónok”.Visszatérve a Sargentini-jelentés parlamenti vitájára, ahogy az a Európai Parlamentben a Jobbikos Balczó Zoltán, úgy a Magyar Országgyűlésben a Jobbik  alelnöke, Gyöngyösi Márton okozhatta a nemzetben gondolkodó emberek számára legnagyobb csalódást, aki nem kevesebbet állított, mint azt, hogy meg kell egyezni a kontinensünkre a migránshadat rászabadító Angela Merkellel és be kell engedni a Frontexet, az Európai Határ. és Partvédelmi ügynökséget (mely, mint Orbán rámutatott, soha egyetlen méter határt meg nem védett), hogy ők védjék a magyar határt. Tehát, a kormányfő megfogalmazásában, Gyöngyösi azt javasolta, hogy adjuk át a kapukulcsot azoknak, akikről pontosan tudjuk, hogy Magyarországból is bevándorlóországot akarnak csinálni.Azóta szerencsére ez a kérdés is eldőlt Salzburgban: a magyar határt továbbra is magyarok őrzik és a Fideszt sem sikerült kizáratni az Európai Néppártból. Az viszont ismét kiderült: az ellenzék képtelen szabadulni a ziháló Orbán-gyűlöletétől, mely újabb és újabb önsorsrontó lépésekre sarkallja. Tegyük hozzá: szerencsére. A két harmados többségre támaszkodó nemzetépítő kormánynak ugyanis nincs szüksége az ellenzék szavazataira, s addig amíg az ellenzék majd’ minden megnyilvánulását az Orbán-gyűlölet indukálja, ez a társaság képtelen lesz hiteles alternatívát1 felmutatni.
Borbély Zsolt Attila
A szöveg rövidített változata Székely Hírmondóban jelenik majd meg.


Forrás:bzsa.blogspot.com
Tovább a cikkre »