Ismét a Momentum által segített jelölt lett a polgármester

Ismét a Momentum által segített jelölt lett a polgármester

Bán Istvánt decemberben egyszer már megválasztották, ám a bíróság később megsemmisítette a polgármester-választás eredményét.

Újra Bán István független jelölt nyerte a megismételt időközi polgármester-választást a Tolna megyei Pusztahencsén.

Hírdetés

Az MTI beszámolója szerint a 816 szavazásra jogosult közül 632-en vettek részt a választáson a helyi választási iroda vezetőjének tájékoztatása alapján. Bán Istvánra 329-en, a szintén független jelöltként induló korábbi polgármesterre, Iker Ibolyára 298-an szavaztak. Öt szavazat érvénytelen volt.

A 930 lakosú településen 2017. december 17-én azért rendeztek időközi polgármester- és képviselő-választást, mert a testület szeptember 18-án feloszlatta magát. A Pécsi Ítélőtábla január 5-én a választási törvény megsértése miatt megsemmisítette a polgármester-választás eredményét. A bíróság azt állapította meg, hogy az akkor is a több, 288 szavazatot kapó Bán István megszegte a kampánytilalomra vonatkozó szabályokat. Azzal is gyanúsították Bánt, hogy szavazatokat vásárolt, ám ezt tagadta. Iker Ibolyára decemberben 269-en voksoltak.

A képviselő-választást nem kellett megismételni, a decemberben megválasztott hat független önkormányzati képviselő még nem tartotta meg a testület alakuló ülését.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »