Ismét a BKK-hoz kerül minden, ami taxi, döntötte el a fővárosi közgyűlés

Ismét a BKK-hoz kerül minden, ami taxi, döntötte el a fővárosi közgyűlés

Egyszerűbb, átláthatóbb lesz a taxiszolgáltatással kapcsolatos ügyintézés és szabályozás. A Fővárosi Közgyűlés mai döntése értelmében módosul a Taxirendelet: ismét egy kézbe kerül a taxikkal kapcsolatos feladatellátás – írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) sajtóközleménye.

Januártól újra a BKK mint fővárosi közlekedésszervező látja el az összes, taxitársaságokkal és taxikkal kapcsolatos önkormányzati feladatot.

Egy helyre kerülnek a hozzájárulásokkal és az előzetes igazolásokkal kapcsolatos teendők, továbbá az ellenőrzést, valamint a taxiállomás-létesítést és -üzemeltetést érintő feladatok. Emellett mindezen területeken egyértelműbbé válik a szabályozás, ezáltal egyszerűbbé válik majd az ügyintézés.

Korábban két fővárosi cég, a BKK és a Budapest Közút között oszlottak meg a taxiszolgáltatással kapcsolatos feladatok, azonban a Fővárosi Közgyűlés által 2023. november 29-én, szerdán elfogadott módosítás centralizálja az érintett tevékenységeket. A módosítás tartalmaz néhány olyan rendelkezést is, amelyek nem közvetlenül a feladatátadáshoz kapcsolódnak, hanem a gyakorlati jogalkalmazást segítik elő.

Hírdetés

2024. január 1-től zavartalanul, de már a BKK részeként működik tovább az Asztalos Sándor úti ügyfélszolgálat – közölték

(BKK sajtó)

(Címlapkép: Budapesti Közlekedési Központ)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »