Ismerkedjünk meg a kínai Fuxian-tóban lévő rejtélyes „özönvíz előtti” piramisokkal

Ismerkedjünk meg a kínai Fuxian-tóban lévő rejtélyes „özönvíz előtti” piramisokkal

A Fuxian-tó alján – mely 1720 méter mély és 212 négyzetkilométeres területet fed le – a szakértők egy hatalmas város maradványait fedezték fel, valamint több olyan piramisszerű építményt, melyekről úgy vélik, hogy egy fejlett, ősi, özönvíz előtti műveltség romjai.

 

 

A piramisok az egész földgolyón elterjedt jelenségnek számítanak. Évezredeken keresztül a világ megannyi kultúrája úgy döntött, hogy piramisokat fog emelni. Mintha mindegyik egy korábbi komplex tervet követett volna. Egyetlen szakértő sem tudja megválaszolni, hogy elődeink miért építették a piamisokat, és sok közülük miért kísértetiesen hasonló annak ellenére, hogy a fősodorba tartozó tudósok szerint a világ legtöbb távoli civilizációja nem tartotta egymással a kapcsolatot.

 

Jóllehet Kína sok mindenről ismeretes, mégis csupán kevesen vannak azzal tisztában, hogy sok szakértő a világ eme részét tekinti a földfelszínen megtalálható legnagyobb piramis otthonának. A II. világháború alatt James Gaussmann, amerikai pilóta, élelmiszerellátmányt készült szállítani a kínai katonai erőknek. Váratlanul, egy motorhiba miatt visszatérni kényszerült az Assan Légi Bázisra, Észak-Indiába. A biztonság kedvéért kis magasságban folytatta a visszaútját, aminek köszönhetően egy alant elterülő, hihetetlen vidékre lett figyelmes.

Nem sokkal azután, hogy Xi’an városa felett elrepült, délnyugat felé, a pilóta egy óriási piramisformát vett észre a felszínen. Miután meglepődve többször is átrepült az építmény felett, több fényképet is készített róla. Részletes beszámolót állított össze, melyet később a feletteseinek adott át a bázisra történt visszatérését követően.

 

De ez csupán az egyik hivatkozás a sok rejtélyes piramis közül, melyek Kínában találhatók.

 

Ha elutaznánk a Fuxian-tóhoz, mely Kína Yunnan tartományában található, akkor HATALMAS építményeket fedeznénk fel a tó fenekén. Ennek a kevéssé feltárt tónak az alján – mely Chengjiang, Jiangchuan és Huaning megyékben terül el, és 1720 méter mély, valamint 212 négyzetkilométeres kiterjedésű – olyan struktúrák találhatók, melyek a felfedezésük óta zavarba ejtik a szakértőket.

 

Az enigmatikus műemlékeket 1992-ben fedezték fel, amikor Geng Wei, búvároktató szétszórva heverő, kézzel faragott kőlapokba és számtalan más kőrelikviába botlott Kína második legmélyebb édesvízű tavának mélyén. Geng Wei zavarba jött azoktól a romoktól, melyeket sokan egy elveszett város maradványainak hisznek.

 

videó: https://giphy.com/gifs/N6wbSZ8Glglna

 

Mikor épülhettek ezek az enigmatikus építmények? A válasz egyszerű: a legutóbbi jégkorszak előtt, amikor a Föld vízszintje sokkal alacsonyabb volt, mint manapság.

 

Elképzelhető-e, hogy a Fuxian-tó alján található ősi építmények egy, a Föld utolsó jégkorszakát megelőző virágzó kultúra maradványai?  Amennyiben lehetséges, miként azt Graham Hancock író és kutató véli, akkor kb. 13000 évvel ezelőtt vajon egy katasztrofális esemény törölhette el a föld színéről a fejlett civilizációkat?

 

Nem kevesebb mint harminc merülés és tengeralattjárós segédlet után a szakértők hatalmas kőlapokat, lépcsőkkel és fallal rendelkező építmények maradványait fedezték fel. Azonban, nem tudták megállapítani, hogy pontosan mik ezek a tó alján.

 

Később, 2001-ben, első alkalommal a Hunan Tartományi Múzeum régészei fejlett ultrahangradart és kamerákat használva térképezték fel a tó alját.

Hírdetés

A terület szakértőit arról győzték meg az eredmények, hogy a tó fenéken lévő romok valaha egy olyan rendkívül komplex és fejlett ősi kultúrához tartoztak, mely a távoli múltban lakta ezt a vidéket és képes volt óriási építményeket, s ami még jelentősebb, PIRAMISOKAT létrehozni.

 

A Fuxian-tó fenekén található elsüllyedt piramisok egyikének köralakú formája van és az alapéle 37 méter, míg a sokkal magasabb másik kettő egy 300 méteres kőből készült folyosón keresztül kapcsolódik egymáshoz.

 

videó: https://giphy.com/gifs/1BN7TMgUGhqqQ

 

A kutatóknak elegendő adat áll rendelkezésére ahhoz, hogy meggyőződéssel állíthassák, hogy a rejtélyes víz alatti építmények egy több mint 1,5 négyzetkilométeres területet fednek le.

 

Mi van akkor, ha ezek a tó mélyén található építmények egy özönvíz előtti – az utolsó jégkorszak előtti – rendkívül fejlett ősi kultúra bizonyítékai, mely ezen a vidéken létezett? Ha így áll a helyzet, akkor kik lehettek ők és mi történt velük a nagy áradatot követően?

 

A történelmi feljegyzéseket átnézve bizonyítékokat találunk arra vonatkozóan, hogy egy Yuyuan nevű ősi várost alapítottak ebben a régióban, ahol a Fuxian-tó manapság elhelyezkedik.

 

A történelemi feljegyzések bizonyítják, hogy a várost a Szuj- és a Tang-dinasztia (589-907) után elpusztították. Érdekes, hogy a helyi legendák és folklór szerint Yuyuan ősi városa és népe a tó aljára süllyedt. Tehát a szakértők Yuyuan ősi városának romjait tárták fel? A válasz nemleges.

 

Miért? Mivel több tanulmány szerint a szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy az elsüllyedt Yuyuan város, vagy az ókori Dian Királyság fővárosa, valójában főként fa és agyag felhasználásával készült. A tó alján elterülő romok pedig elsősorban kőből készültek.

 

Az Epoch times megjegyzése szerint a tó mélyén lévő piramisok sokkal fejlettebbek, mint más hasonló piramisok a világban, mivel számos mintával és szimbólummal díszítették azokat.

A szakértőkről azt állítják, hogy a tó alján kőépítményekbe vésett különleges formákat fedeztek fel, melyek közül az egyik igencsak felkeltette az érdeklődésüket. A tábla jobb felső részén a szakértők egy kis vésett kört találtak, melynek hét sugara volt. Ez egy olyan szimbólum, amivel a szakemberek szerint a Napot kívánták megjeleníteni. A kő bal oldalán több jelkép található, egy másik, négy sugarú körrel.

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.ancient-code.com/the-enigmatic-pre-flood-pyramids-beneath-lake-fuxian-in-china/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsBel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »