Ismerj meg új alapanyagokat és trükköket! Indul a Szezonális zsongás kihívás!

Ismerj meg új alapanyagokat és trükköket! Indul a Szezonális zsongás kihívás!

Ne keverd a szezont a fazonnal! Nincs is inspirálóbb időszak belevágni a szezonalitást előtérbe helyező táplálkozásba, mint a tavasz, amikor színes és változatos terményekből készítheted el a finomabbnál finomabb ételeket. Csatlakozz legújabb kihívásunkhoz, és zsongj be te is a szezonális alapanyagoktól!

A helyi és szezonális táplálkozás nekünk és a bolygónak egyaránt jó. De

minek van éppen szezonja,hol lehet ezekhez a terményekhez hozzájutni és legfőképpen,milyen ételeket lehet belőlük készíteni?

Új szezonális kihívásunkkal arra ösztönzünk, hogy idén tavasszal alakíts ki új szokásokat, ismerkedj meg új alapanyagokkal és fogásokkal, szélesítsd a spektrumodat a táplálkozások terén. Mi megadjuk hozzá a kezdő lökést.

Hírdetés

Regisztrálj április 29. éjfél itt!Miért érdemes részt venni a kihívásban?

Ha megfogadtad, hogy tudatosabb leszel a táplálkozás terén és új szokásokat iktatsz be az étrendedbe, Szezonális zsongás kihívásunk remek lehetőség, hogy tegyél is a cél megvalósítása érdekében.

Ehhez hasznos és kézzelfogható segítséget adunk: a négyhetes kihívás során minden héten hírlevelet küldünk hasznos tippekkel, receptekkel, amikből inspirálódhatsz!Minden regisztrálónak elküldjük Szabó Adrienn dietetikus webinárját, amelyben a szezonális táplálkozás előnyeiről beszél, és sok hasznos ismerettel gazdagodhatsz a szezonális táplálkozás fontosságáról és fenntarthatósági vonatkozásairól. A webinár nektek most ingyenes, értéke 2.000 Ft.Az első 25 regisztráló zuglói lakos ezen felül egy ajándékcsomaggal vághat bele a kihívásba. Az ajándékcsomag tartalma: brokkoli, retek zöldborsó magok (Ökoszolgálat), egy-egy üveg fél literes bodzaszörp (Szorgos Gazda).Minden nem zuglói résztvevőnek, aki kitölti a kérdőívet és küld képet, ingyenesen elküldjük a Molnár Klárával készült Ételmentő konyhai trükkök című webinárunkat. A webinár értéke 2000 Ft.Az első 35 zuglói lakos, aki kitölti a kérdőívet és küld képet a kihívás teljesítéséről, IKEA ajándékcsomagot kap.A kihívás időtartama: május 1. – május 30.Regisztrálj április 29. éjfél itt!A kihívás meneteRegisztrálj a kihívásba április 29. éjfélig!A regisztrációs periódus lezártát követően ingyenesen megkapod A szezonális táplálkozás előnyeiről című webinárunkat Szabó Adriennel.Az első 25 zuglói lakos, aki regisztrál egy ajándékcsomaggal vághat bele a kihívásba: az Ökoszolgálat jóvoltából magcsomagot (brokkoli, retek zöldborsó), valamint egy-egy üveg fél literes bodzaszörpöt Szorgos Gazdától A csomagokat május 2-án és 9-én lehet átvenni 16:00 – 18:30 között a Zuglói Kenyérközösség átadónapján a Mogyoródi út 130. szám alatt.A négyhetes kihívás során minden héten hírlevelet küldünk hasznos tippekkel, receptekkel, amikből inspirálódhatsz!Kísérletezz, és oszd meg tapasztalataidat velünk: küldd el e-mailben receptjeidet, sikereidet, és használd a közösségi oldalakon a #szezonáliszsongás hashtaget!A kihívás befejeztével küldünk egy értékelő kérdőívet. Ha kitöltöd a kérdőívet és küldesz egy képet számunkra a kihívás teljesítéséről, ajándékba elküldjük neked Molnár Klára Ételmentő konyhai trükkök című webinárját. Az első 15 zuglói lakos IKEA ajándékcsomagot kap a Zuglói Önkormányzatnak köszönhetően.Mit vállalhatsz a kihívás során?Heti 1 nap csak helyi és szezonális zöldséget, gyümölcsöt vagy vadnövényt fogyasztok.Heti 3 napon legalább egy étkezéshez csak helyi zöldséget, gyümölcsöt agy vadnövényt fogyasztok.A hét minden napján legalább egy étkezéshez csak helyi zöldséget, gyümölcsöt agy vadnövényt fogyasztok.Regisztrálj április 29. éjfél itt!

Ez a poszt Ismerj meg új alapanyagokat és trükköket! Indul a Szezonális zsongás kihívás! először itt jelent meg: Tudatos Vásárlók.


Forrás:tudatosvasarlo.hu
Tovább a cikkre »