Ismeri autója figyelmezető jelzéseit? Ha ezeket látja, jobb, ha a szerviz felé veszi az irányt

Ismeri autója figyelmezető jelzéseit? Ha ezeket látja, jobb, ha a szerviz felé veszi az irányt

Az ember szeretheti, nagyrabecsülheti autóját, esetleg presztízsként tekinthet rá, de a jármű alapvetően azt a célt szolgálja, hogy biztonságosan eljuttasson minket A pontból B-be. Ehhez pedig nem elég a jogosítvány, hanem az autónkat is olyan állapotban kell tartani, hogy gond nélkül teljesíteni tudja az elvárásainkat.

Az autógyártók is tisztában vannak ezzel, és mivel előfordulhatnak külső szem által nem látható, de karbantartásra szoruló hibák, ezek időben történő észrevételét szolgálják a műszerfal kis kijelzőfényei, amelyekből ma már olyan sok lehet, hogy sokak számára már nehéz kiigazodni a jelentésükön.

Az alábbiakban a legsúlyosabb hibák jelzéseit mutatjuk be a HNonline.sk cikke nyomán.

Üzemanyagjelző. Ez a felsoroltak között a legkevésbé veszélyes jelzés. Amennyiben ezt látja, meg kell tankolnia autóját. Képünkhöz képest autótípusonként eltérő lehet a színe ennek a jelzésnek, ám egy dolog közös bennük: ha kivillan, érdemes a legközelebbi útba eső benzinkúton tankolni. Rendszerint akkor mutatja meg a magát a jelzés, ha 7 liternyi üzemanyag van már csak az üzemanyagtartályban. Megint csak típustól függ, meddig tudunk eljutni ekkora mennyiséggel. Inkább ne próbáljuk ki…

Izzítógyertyák jelzőfénye. A dízelautóknál ennek a jelzőfénynek a megjelenése a téli hónapokban szokványosnak mondható. Autónként változó, de lényegében a dízelt megfelelő üzemhőmérsékletre hevítő izzítógyertyák működését jelzi startolásnál. Ha elérik a megfelelő fokot, a jelzés kialszik. A gond akkor van, ha villogni kezd, akkor ugyanis gond van az izzítógyertyákkal. Ennél sem érdemes kockáztatni, ha villog, irány a szerviz.

Fékek. Ez a jelzés legtöbbször akkor látható, amikor parkoló módban van az autónk, vagy be van húzva a kézifék. Problémás esetekben azonban akkor is találkozhatunk vele, ha a fékolaj a megadott minimumszint alá csökken, például egy szivárgás miatt. Ha nem észlelünk problémát a fék használatában, akkor töltsük fel, de ha továbbra is ég a figyelmeztetőjelzés, forduljunk autószerelőhöz, mert valószínűleg szökik a fékolaj. Ha a fékpedál „puhulását” tapasztaljuk, akkor gondolkodás nélkül hívjunk szakembert. Megfelelően működő fékrendszer nélkül közlekedve nem csak a magunk, de mások biztonságát is veszélyeztetjük.

ABS kijelző. Ha az előbbi, fékrendszerre vonatkozó figyelmeztető jelzéssel együtt jelenik meg az ABS jelzése, akkor valószínűleg az elektronikus fékerőfelosztó rendszerben (EBD) történt üzemzavar vagy komolyabb probléma. Esetleg konkrétan azt jelzi, hogy nem működik az EBD. Eben az esetben egy erőteljesebb fékezés során blokkolódhatnak a hátsó kerekek.

Ha az ABS kijelzője önmagában jelenik meg, akkor előfordulhat, hogy nem működik a fékrendszer blokkolásgátlója, vagyis önmagában a fékek működnek, de a kerekeket blokkolják, ezért nőhet a féktáv. Az ABS lényege, hogy a másodperc törtrészére kiiktatja a blokkolást, vagyis a kerék fordul egy kicsit. Ezzel nem csak a féktáv rövidül meg, de megakadályozza, hogy fékezéskor az autó egyik irányba kicsússzon, ami adott helyzetben életmentő lehet.

Motorjelzés. Ha ezt látja, nem fog örülni. Alapesetben akkor jelenik meg a műszerfalon, ha egy rosszul sikerült startolásnál ledöglik az autó. Gond akkor van, ha menet közben is megjelenik, mert azt jelenti, probléma adódott a befecskendezéssel. Az ebből adódó járulékos hibák miatt nőhet az autó károsanyag-kibocsátása, fogyasztása és csökken a motor teljesítménye. Ha kivillan a jelzőfény, érdemes óvatosabban bánni az autónkkal. Kerüljük a nagy fordulatszámot. Ha a figyelmeztető jelzés villog, a katalizátorral is gond lehet. Ekkor csökkentse a sebességet, és vegye az irányt a legközelebbi szerviz felé.

Hírdetés

Airbag. Azt mutatja, hogy nem működik megfelelően a légzsákok rendszere. Mivel az életünk múlhat a rendszer megfelelő állapotán, haladéktalanul forduljunk szakemberhez.

Olaj. Ha ezt látjuk, az nem az alacsony olajszintet jelzi, hanem az alacsony olajnyomást. Ennek számos oka lehet, közös jellemzőjük hogy elkerülhetetlenül látogatást kell tennünk az autószerelőnél.

Akkumulátor. Ha vezetés közben villan ki ez a figyelmeztetés, akkor az akkumulátorunkkal lehet probléma. Nem érdemes kivárni, mert néhány megálló után akár startolási gondjaink is adódhatnak autónkkal. Az akku gondja akár zárlathoz is visszavezethető, tehát a csere sem jelent feltétlenül megoldást.

Hűtőfolyadék. A túlmelegedett motor figyelmeztetőjelzése. Gyakran kivillan, ha keményebb terepen tettük próbára autónkat. Ilyenkor érdemes megállni pihentetni autónkat. Ha jól működik a motor, akkor a kivillanás után megállva egyszerűen leállíthatjuk autónkat, majd miután lehűlt, ellenőrizhetjük a hűtőfolyadék mennyiségét. Más javaslatok szerint azonnal ne döglesszük le a motort, először lassítsunk, majd álljunk meg, néhány percig járassuk a motort, majd ezután állítsuk meg és ellenőrizzük a hűtőfolyadék szintjét. Minden esetben óvatosan nyissuk ki a hűtőfolyadék tartájának fedelét. Ha van kéznél, pótoljuk a hiányzó folyadékot, majd ellenőrizzük, van-e nyoma látható helyen szivárgásnak. Ha ezután sem alszik ki a jelzőfény, irány a műhely.

ESP. Ha ezt a figyelmeztetőjelzést látja a műszerfalon vezetés közben, akkor épp működésbe lépett az ESP, vagyis a menetstabilizáló, amely kritikus körülmények között szabályozza az autó úttartását. De problémát is jelezhet, amely szerint nem működik megfelelően az ESP rendszere, új autóknál pedig a meredek emelkedőkön való közlekedést segítő Hill Hold Control (emelkedés tartó automatika) rendszer meghibásodására is utalhat. Ezzel sem érdemes kockáztatni, mielőbb vigyük autónkat szervizbe.

 

Keréknyomás ellenőrző rendszer.  Az újabb autók elengedhetetlen tartozéka a TMPS rendszer, ami figyeli az abroncsnyomást. A rendszerrel akkor van baj, ha a figyelmeztetőjelzése villog, majd bekapcsolva marad. Ekkor valószínűleg hibásan vagy egyáltalán nem működik. Ha magától nem áll helyre a probléma, újra kell indítani a rendszert, de ha ennek ellenére továbbra is ég a jelzés, autószerelőhöz kell fordulni.

Alapesetben akkor villan ki, ha az előírt színt alá csökken a nyomás valamelyik vagy több kerékben. A megfelelő szintre történő pumpálás után újra kell indítani a rendszert. Ha ekkor megint kivillan, valószínűleg defektet kaptunk.

HNonline.sk, körkép.sk

Nyitókép: hvg.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »