Iskolautca programot szerveztek a kispesti Reménység-iskolában – KÉPGALÉRIA

Iskolautca programot szerveztek a kispesti Reménység-iskolában – KÉPGALÉRIA

A budapest-kispesti Reménység Katolikus Általános Iskola és Óvoda október 17-én idén első alkalommal csatlakozott ahhoz a nemzetközi kezdeményezéshez, amelynek fókuszában a tiszta levegő, a balesetmentes közlekedés és a tanulás támogatása állt.

Hagyományosan október 17-én tartják az „iskolautca” programokat. A nemzetközi kezdeményezés célja, hogy a gyerekek számára biztonságos és egészséges környezetet biztosítsanak az iskolába bejutás során, növeljék a gyerekek tanulási képességeit a reggeli rövid testmozgással, valamint részesévé tegyék az iskolát egy olyan programsorozatnak, amely Európa nagyvárosaiban ugyanabban az időben csal őszinte mosolyt az iskolába érkező diákok arcára.

Budapesten, a kispesti Reménység-iskolában október 16-án reggel 7 órától a XIX. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai az iskolai diákönkormányzat (DÖK) kérésének megfelelően egy órára lezárták az intézmény bejárata előtti utca járműforgalmát.

A szervező diákok krétával kifestették az iskola bejárata előtt az aszfaltot; szlalompályát alakítottak ki a kerékpárral, görkorcsolyával és rollerrel érkező társaiknak.

Volt lehetőség hulahoppkarikázni, focilabdával dekázni, vagy éppen a ,,Barátság padjain” kötetlenül beszélgetni.

Hírdetés

Bár a DÖK által szervezett rendezvényen nem volt kötelező a részvétel, gyakorlatilag teljesen kiürült az iskola, így az első tanítási óra előtt mintegy háromszáz diák és a tantestület több tagja is az iskolautcán – mozgással, vagy csak szimplán jó hangulatban – töltötte az idejét.

A DÖK tagjai a visszajelzések alapján már most tervezik, hogy – amennyiben az iskolavezetés támogatja az elképzeléseiket – tavasszal újra megszervezik a programot.

Forrás: Reménység Katolikus Általános Iskola és Óvoda

Fotó: Kispest Magazin

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »