ISIS terroristákra vadászott egy szíriai harci helikopter (videó)

ISIS terroristákra vadászott egy szíriai harci helikopter (videó)

Egy szíriai harci helikoptert filmeztek le, amikor az ISIS terrorszervezet fegyvereseinek állásaira mér csapásokat, miután a vahhabita terrorszervezet merényletet hajtott végre a Szíriai Arab Hadsereg katonáit szállító autóbuszok ellen egy kiemelt fontosságú országút mentén Kelet-Szíriában.

Harctéri beszámolók szerint a Szíriai Arab Hadsereg harci helikopterei és az Orosz Légierő vadászbombázói válaszul az autóbuszok elleni merényletre, amelyben 20 katona és 8 polgári személy hat meg, csapásokat mértek az ISIS terrorszervezet állásaira.

Az ismert videómegosztó oldalon, egy Szíriai Arab Hadsereggel szimpatizáló csatornán (براس الارض – سوريا ❶ NBRAS AL2RD – syria) közzétettek egy felvételt, amelyen egy szíriai harci helikopter látható, ahogy az „Iszlám Állam” nevű terrorszervezet állásait támadja Badija Al-Sham térségében, amely Deir Ezzor és Homsz tartományok határvidékén van.

Hírdetés

Az ISIS terrorszervezet fegyveresei december 30-án rajtaütés során támadtak meg autóbuszokat, amelyek a Szíriai Arab Hadsereg katonáit és civileket szállítottak a Palmyra (Tadmur) és Deir Ezzor közötti országúton.

A rá következő napon a terrorszervezet vállalt felelősséget a támadásért, megerősítve ezzel a Szíriai Arab Hadsereg és az Orosz Fegyveres Erők szíriai kontingense hivatalos jelentéseit.
Forrás: almasdarnews.com

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »