ISIS: így lehet szexelni rabszolgává tett nőkkel

Apa és fia nem szexelhet ugyanazzal a nővel, a női rabszolgákkal kedvesnek kell lenni: egyebek között ilyen szabályokat dolgozott ki az Iszlám Állam.

Az Iszlám Állam teológusai lefektették a szabályait annak, ki és hogyan szexelhet női rabszolgákkal – tette közzé a Reuters. A hírügynökség szerint ezt azzal a céllal tették, hogy gátat szabjanak a foglyul ejtett nőkkel történő becstelenségeknek – legalábbis annak, amit ők is becstelenségnek tekintenek. A fatvának a tagok számára törvényereje van. Mindezzel újra is akarhatják fogalmazni az évszázados tanításokat, hogy igazolják az iraki és szíriai nők megerőszakolását – olvasható a Reutersen. Az Egyesült Államok által megszerzett dokumentum hitelességét eddig nem igazolták független források.

Apa és fia nem lehet ugyanazzal

Hírdetés

A fatvában tiltják, hogy apa és fia ugyanazzal a nővel szexeljen, illetve hogy egy férfi egyaránt közösüljön anyával és lányával. Ha egy női rabszolgának ketten is tulajdonosának mondják magukat, akkor mindkettejüket eltiltják a nemi érintkezéstől.

Az ENSZ és különböző emberi jogi szervezetek is beszámoltak már róla, hogy az ISIS rendszerszerűen rabol el és erőszakol meg akár 12 éves lányokat is, főként a jazidi kisebbség tagjait Észak-Irakban. Sokukat a harcosok kezére juttatják mintegy jutalomként, vagy eladják őket szexrabszolgának. Az Iszlám Állam ezt nemhogy titkolni nem próbálta, de büszke is volt rá, és létrehozott egy intézményt is, ahol a „háborús prédák” kezelésével foglalkoznak. A Reuters is megerősítette az intézmény létezését.

Meggyalázni, majd együtt érezni vele

Az idén január 29-én kiadott, 64-es számú fatva tovább megy, mint a szolgák kezeléséről szóló 2014-es pamflet. Az idei szöveg azzal a kijelentéssel nyit, hogy többen közülük becstelenséget követtek el női rabszolgákkal kapcsolatban, ezeket pedig nem engedi a saría törvénykezés. A fatva előírja, hogy kedvesnek kell lenni a rabszolganőkkel, együttérzést kell mutatni feléjük, nem szabad megalázni őket, és nem szabad olyan munkát rájuk bízni, amit nem tudnak elvégezni. Nem lehet továbbá eladni őket olyannak, akiről az iszlamista tudja, hogy rosszul bánna a nővel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »