Irtóhajárat a terroristák ellen

Az orosz légierő gépei szerdán az ország középső részén fekvő Homsz és Hama tartományban hajtották végre első szíriai bevetéseiket, néhány órával az után, hogy az orosz felsőház szerdán felhatalmazást adott Vlagyimir Putyin elnöknek a légierő szíriai bevetésére. Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint húsz felszállást hajtottak végre, „nyolc, az Iszlám Államhoz tartozó célpontra” mérve csapást, köztük a dzsihadista terrorszervezet egy hegyvidéki parancsnoki posztja ellen, amelyet teljesen leromboltak

A tárca közzétett egy 46 másodperces videofelvételt is, amelyen tucatnyi földi célpont látszik, amint éppen találat éri őket. Igor Konasenkov, a védelmi minisztérium szóvivője hangsúlyozta, hogy a csapásokat alapos felderítést követően hajtották végre, s a kiválasztott célpontok közelében nem voltak polgári létesítmények.

Hírdetés

Valíd Moallem szíriai külügyminiszter szerdán a Biztonsági Tanács ülésén országa szuverenitása elleni agressziónak és a nemzetközi jog durva megsértésének nevezte a Szíriában végrehajtott francia és brit csapásokat, és üdvözölte a Szíriai konfliktus kapcsán Oroszország által beterjesztett terrorizmusellenes határozattervezetet.

Az orosz diplomácia vezetőjének elmondása szerint a tervezet azt célozza, hogy „összehangolják minden olyan erő tevékenységét, amely az Iszlám Állammal és más terrorista csoportokkal szállnak szembe”


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »