Irigylem a románokat

Irigylem a románokat

Elsősorban azért, mert tisztelettel kezelik a nemzet fogalmát. Az adott történelmi kortól, az éppen hatalmon lévő kormánytól, az aktuális világpolitikai áramlattól vagy az EU-s előírásoktól függetlenül – írja a kronika.ro szerzője.

“Tudják a dolgukat, tudják, mit kell tenniük. Adománygyűjtést szerveznek a Brâncuși-szoborért, eljárják a hórájukat december elsején, nagy becsben tartják a trikolóros jelképeiket. Sem a hétköznapi emberek, sem pedig az értelmiségiek nem űznek gúnyt a nacionalista érzelmű honfitársaikból. Ha egy sporteseményen bronzérmet szereznek, annak jobban örvendenek, mint mások tíz aranyéremnek.

Kiszorítják maguk közül a románellenes agitátorokat, nem engedik szóhoz jutni az arra méltatlanokat, és kellő óvatossággal viszonyulnak a (túlzottan) liberális eszmék honosításához. Nyugodt szívvel fel merik vállalni a „politikai korrektség” álszent normáitól való eltérésüket. A hazaszeretetről, a migránsáradatról, a másságról vagy a kisebbségpolitikáról alkotott véleményüket. Még akkor is, ha azok egyesekben heves indulatokat gerjesztenek. Számukra nem léteznek tabuk, nem hagyják magukat nemzetidegen érdekek által befolyásolni. A lényeges kérdésekben pedig egyfajta ösztönös ráérzéssel, általában jól döntenek.

Hírdetés

Ehhez képest a magyar nemzetnek még mindig akadnak saját nevelésű aláásói, a sajtóberkekben nagy elismerésnek örvendő külföldi bérencei, a nemzeti értékeket meghazudtoló elvetemültjei. Akik ellenzik a határon kívüli magyarok kettős állampolgárságának a megadását, akik lépten-nyomon szót emelnek a kormány jobboldali intézkedései ellen, akik a nemzet jóléte és megerősödése helyett annak legyengülését óhajtják.

És nincs meg a magyarok körében az az irigylésre méltó önvédelmi mechanizmus, amely megfigyelhető a román szomszédainknál, amely eltávolítaná az ilyen személyeket a (sajtó)hatalmi szférából, amely megfosztaná őket a hangos szó jogától, amely immunreakcióként hatna a beteg, fertőzött orgánumokra. Amely egy életképes, szebb jövő elé néző közösségé változtatna.”

Ferencz Zsombor, Marosvásárhely / kronika.ro

The post Irigylem a románokat appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »