Iráni harckocsielhárító rakétákat is használnak Líbiában (képek)

Iráni harckocsielhárító rakétákat is használnak Líbiában (képek)

Oded Berkowitz hírszerzési elemző osztott meg egy fényképet, melyen egy iráni gyártmányú Dehlavie irányított harckocsi elhárító rakéta látható egy olyan egységnél, mely a nemzetközileg elismert líbiai kormányhoz áll közel. A harckocsi elhárító egység többnyire Haftar tábornok Líbiai Nemzeti Hadserege ellen harcol.

A Dehlavie harckocsi elhárító rakéta az orosz 9M133 Kornet rakéta iráni megfelelője, melynek hatótávolsága 5 kilométer és akár 1000-1200 milliméter vastag páncélt is át tud ütni.

A Kornet mintájára az iráni Dehlavie rakéta is el van látva egy lézeres irányító rendszerrel, mely hatékony a különböző zavaró rendszerekkel szemben.

.

Hírdetés

A nemzetbiztonsági elemző szerint Irán egy kereskedelmi hajóval szállította el a rakétákat a líbiai kormány számára, méghozzá Bulgáriából. A rakéták onnan egyenesen a líbiai Misrata kikötőjébe érkeztek. A szállításra valószínűleg még áprilisban került sor.

Irán azért fegyverezi fel a nemzetközileg elismert líbiai kormány egységeit, hogy megakadályozza az Egyesült Arab Emirátusok befolyásának növekedését, mely a Líbiai Nemzeti Hadsereget támogatja a Tripoli elleni harcokban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »