Irán visszaküldene egy kis hozzájuk exportált demokráciát az USA-nak

Már értjük hogyan tud ellenállni a sok puccs és felforgatási kísérletnek az iráni kormány: a humorral.

A nap poénját az iráni kormánynak sikerült elsütnie: az elnökválasztásra reagálva felajánlották Amerikának, hogy szívesen visszaadnak egy kicsit a sok odaexportált demokráciából, mert láthatóan hiány van belőle Amerikában.

Irán szerint az Egyesült Államok többé nem tudja ellenőrizni, mi zajlik a világban vagy megmutatni más államoknak, miként kell megvédeni az állampolgári jogokat – jelentette ki Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter csütörtökön Venezuelában tett látogatásán.

Hírdetés

Két nappal az amerikai választásokat követően tartott beszédében Zaríf hangoztattta, hogy „a nyugati hegemónia korszaka véget ért”. Egyúttal méltatta Nicolás Maduro venezuelai elnököt, aki – mint mondta – ellent tudott állni a megbuktatást célzó, Washington vezette összehangolt kampánynak.

Ma az Egyesült Államok és szövetségesei nem tudják ellenőrizni a világ eseményeit. Elveszítették ellenőrzésüket – hangoztatta az iráni diplomácia vezetője egy caracasi rendezvényen, amelyen venezuelai hivatali partnerével, Jorge Arreazával vett részt.

(888 nyomán Szent Korona Rádió)

Az utolsó interjú a mártír Szulejmánival a cionista rezsimmel szembeni harcról


Forrás:szentkoronaradio.com
Tovább a cikkre »