Irán újabb holokarikatúra-kiállítással teszteli Macron szólásszabadság iránti toleranciáját

Irán újabb holokarikatúra-kiállítással teszteli Macron szólásszabadság iránti toleranciáját

’Áli Hámenei, Irán legfőbb vallási vezetője Twitteren kérdezte meg a franciákat: miért számít börtönbüntetéssel járó bűncselekménynek a holokausztcáfolás, miközben Mohamed prófétát a szólásszabadságra hivatkozással büntetlenül lehet sértegetni? Emmanuel Macron francia elnöknek a Mohamed-karikatúrákkal kapcsolatos megengedő álláspontjára válaszként Teheránban újabb holokausztkarikatúra-kiállítás nyílik – írja a jcpa.org.il hírportál.

A Mohamed-karikatúrák kiváltotta vitába a szunnita muszlim Ankara után a sí’ita Teherán is a legmagasabb politikai szinten reagált. ’Áli Hámenei, Irán legfelsőbb vallási vezetője twitteres levelében Emmanuel Macron francia elnök ezzel kapcsolatos véleménynyilvánítása után a francia népnek perzsa és francia nyelven egyaránt fölteszi a kérdést: "Miért számít bűncselekménynek az, ha valaki kifejezi kétségeit a zsidó holokauszt megtörténtével kapcsolatban? Miért van az, hogy az, aki leírja ezeket a kétségeit, azt börtönbe zárják, miközben megengedett a Próféta sértegetése?"

’Áli Hámenei fenti és a twitteres levelében feltett további kérdéseire francia részről még nem érkezett válasz.

Hírdetés

A muszlim ideológia terjesztésével foglalkozó Október 26. nevű iráni szervezet közben bejelentette, hogy Emmanuel Makron francia elnök legutóbbi megnyilatkozásaira válaszként a holokauszttal kapcsolatos újabb karikatúra-kiállítás nyílik Teheránban. Mász’úd Sodzá’i Tabatabai, az Október 26. szervezet vizuális művészeti osztályának vezetője a tervezett kiállítással kapcsolatban elmondta: "Franciaország, figyelmen kívül hagyta a több mint másfél milliárd muszlim jogait, s a jelek szerint a muszlimoknak szembe kell nézni az iszlámgyűlölettel, a fajgyűlölet szításával. A most induló sorozattal hadat üzenünk a holokauszt-propagandának: minden iszlámellenes karikatúrára válaszképpen a közösségi oldalakon tíz holokauszttal kapcsolatos karikatúrát teszünk közzé, s kíváncsiak leszünk, hogy a szólásszabadság nevében ezekkel a karikatúrákkal szemben mekkora toleranciát tanúsít majd Emmanuel Macron és mások."

A Máhmúd Áhmedinezsád volt iráni elnök irányította Vátán-e Emrúz (وطن امروز –Szülőföld Ma) című perzsa nyelvű napilap címoldalán közben nem más, mint maga Iblisz, a Koránban említett legfőbb gonosz képe látható. Pontosabban: Iblisz Párisz (إبليس باريس), a Párizsi Ördög, alias Emmanuel Macron.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »