Irán terrorszervezet támogatása miatt bírálja az Egyesült Államokat és Európát

Irán terrorszervezet támogatása miatt bírálja az Egyesült Államokat és Európát

Az iráni külügyminisztérium Twitter üzenetben bírálta Európát és az Egyesült Államokat amiért azok támogatják a Mujahedin E-Khalq (MEK) nevű terrorista csoportot.

Az üzenet szerint az európai államok menedéket nyújtanak a terrorista csoportnak az amerikaiak pedig támogatják az Irán ellenes propagandát. A MEK nevű terrorista csoportot az amerikai kormány 1979 óta támogatja, ugyanis a terrorista csoport segítségével próbálták megdönteni az iráni kormányt és visszaállítani az elűzött sah hatalmát.

A Mujahedin E-Khalq nevű felforgató szervezetet az amerikai titkosszolgálat a mai napig használja különböző támadások végrehajtására és zavargások kirobbantására Iránban.

A szervezet ráadásul Európában, Albániában tart fent kiképzőtábort, ahol amerikai támogatással képzik ki az Irán elleni akciókra készülő terroristákat. A Tiranához közel lévő kiképzőbázissal kapcsolatban tavaly olyan hírek érkeztek, hogy súlyos károk keletkeztek ott az albániai földrengés idején.

Hírdetés

A terrorista szervezet támogatásával pedig az azt támogató országok os felelősek 17 000 iráni civil életéért, melyet a MEK tagjai oltottak ki.

A Mujahedin E-Khalq említése azért aktuális, ugyanis az Iráni Iszlám Köztársaságban most emlékeznek meg a 39. évfordulójáról annak támadásnak, mely az iráni legfelsőbb bíróság elnöke és több más állami hivatalnok ellen történt. Abban a támadásban halt meg Mohammad Beheshti ajatollah, az iráni legfelsőbb bíróság elnöke is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Press TV)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »