Irán tagadja, hogy elesett volna az egyik katonai vezetőjük a szíriai-iraki határon

Irán tagadja, hogy elesett volna az egyik katonai vezetőjük a szíriai-iraki határon

Korábban azzal kapcsolatban jelentek meg hírek, hogy az Iráni Forradalmi Gárda egyik parancsnokát meggyilkolták Irak nyugati részén a szíriai határ közelében. Sayed Khatib Zadeh, az iráni külügyminisztérium szóvivője azonban a sajtó számára azt nyilatkozta, hogy ez téves információ.

Az Al-Arabiya csatorna számolt be arról, hogy az iráni Muslim Shahdan autóját támadás érte vasárnap este, amikor elhaladt az Al-Qaim ellenőrzőpont mellett az iraki Anbar kormányzóság területén. A csatorna szerint a tábornokot kísérő három személy szintén meghalt a támadás során.

Az iráni média szerint ezeket az álhíreket azért terjesztik, hogy Mohsen Fakhrizadeh meggyilkolása után befolyásolják az iráni közvéleményt.

Hírdetés

A  Sayed Khatib Zadeh szóvivő elmondása szerint ez a hír nem igaz és az iráni hadsereg vezérkara tárgyal ezzel az üggyel kapcsolatban.

Az iráni Tasnim hírügynökség is kiadott egy nyilatkozatot, melyben cáfolják azokat az információkat, mely szerint drón támadásban meghalt az Iráni Forradalmi Gárda egyik parancsnoka Irak nyugati részén.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »