Irán saját gyártmányú légvédelmi rendszert telepített Szíriába

Irán saját gyártmányú légvédelmi rendszert telepített Szíriába

Az iráni hadsereg hazai gyártmányú légvédelmi rendszert telepített Szíriába miután csapatait folyamatosan izraeli légi támadások érték.

Az orosz Avia.Pro oldal információi szerint az iráni hadsereg Bavar-373 típusú légvédelmi rendszert telepített a T-4 jelzésű légibázisra, mely Homs kormányzóságban található. Az Avia.Pro beszámolója szerint:

,,Izrael folyamatos támadásai a Szíriában lévő iráni csapatok ellen arra kényszerítette az iráni erőket, hogy saját légvédelmi rendszert telepítsenek az országba.Éppen ezért a legújabb fejlesztésű Bavar-373 iráni légvédelmi rendszert szállították oda, mely az orosz S-300 típusú rendszerhez hasonló.,,

A műholdas felvételeken már látható volt a légvédelmi rendszer, melyet a T-4 bázisra szállítottak, ahol orosz katonai repülőgépek is állomásoznak. Ezek a légvédelmi rakéta ütegek azonban valószínűleg meggátolják Izraelt abban, hogy támadásokat hajtson végre a bázis ellen. Ezzel kapcsolatban az orosz hadsereg is bejelentette, hogy a bázis környékén üzembe helyezik az S-400 típusú orosz légvédelmi rakétarendszert, mely komoly akadályt jelent egy jövőbeli izraeli légitámadás számára.

Hírdetés

A Bavar-373 légvédelmi rendszert az iráni hadsereg fejlesztette ki, azonban ez az első eset, hogy Szíriába szállítanak belőle.

Az orosz oldal szerint azonban Irán számos olyan ballisztikus rakétával, cirkáló rakétával és drónnal rendelkezik, melyekkel könnyen csapást tudna mérni izraeli területekre is. Ehhez pedig szükségtelen bármilyen rakétát Szíriába telepíteniük, hiszen egy ilyen csapást Iránból is meg tudnak valósítani. A Bavar-373 tehát az iráni egységek védelme céljából lett Szíriába telepítve, még mielőtt Izrael bármiféle ellen irányuló fenyegetésről kezdene beszélni.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »