Irán összehangolt nyomásgyakorlásra szólított fel Izrael ellen

Irán összehangolt nyomásgyakorlásra szólította fel a "független és szabadságra törekvő" államokat a Gázai övezetben elkövetett izraeli bűncselekmények megállítására.

Ebrahim Raiszi iráni elnök hétfőn ötven ország – köztük Kína, Oroszország, Törökország, Kazahsztán, a Dél-afrikai Köztársaság, Kenya és Jordánia – vezetőinek küldött levelében "összehangolt politikai és gazdasági nyomásgyakorlásra" szólított fel Izrael ellen – áll az iráni elnöki hivatal honlapjára feltöltött hétfői közleményben.

Ebrahim Raiszi elítélte és brutális intézkedéseknek minősítette a Gázai övezet elleni izraeli támadásokat, amelyek során több ezer ember vesztette életét az elmúlt hetekben, és a helyi infrastruktúra is megsemmisült. Kritizálta továbbá a kettős mércét alkalmazó nyugati kormányokat, amelyek szerinte szemet hunynak a Gázai övezetben történő jogsértések felett.

Hírdetés

Raiszi hangsúlyozta: közös diplomáciai és gazdasági álláspont kialakítását várják a független és szabadságra törekvő államoktól, különösképpen a muszlim többségű országoktól annak érdekében, hogy megálljt parancsoljanak a civilek megölésének és a Gázai övezet ostromának.

Az iráni vezető emellett felszólította a világ országait, hogy számolják föl politikai, kereskedelmi és egyéb együttműködési kapcsolataikat Izraellel.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »