Irán, Kína és Oroszország közös tengeri hadgyakorlatot tart

Irán, Kína és Oroszország közös tengeri hadgyakorlatot tart

Az iráni haditengerészet parancsnoka Hossein Khanzadi admirális bejelentette, hogy Irán közös tengeri hadgyakorlaton vesz részt Oroszországgal és Kínával az Indiai óceán térségében december 27-én.

Az iráni admirális ezt akkor jelentette be amikor közös sajtótájékoztatót tartott a Kínai Fegyveres Erők helyettes vezérkari főnökével Shao Yuanming tábornokkal Teheránban. A sajtó számára elmondta, hogy az iráni haditengerészet évek óta együttműködik a kínai haditengerészettel és a közös célok miatt ez az együttműködés a szárazföldi erőknél is fennáll.

Yuanming tábornok elmondta, hogy ,,nemzetközi stratégiai erőként,, tekint az iráni haditengerészetre és Peking hisz abban, hogy erősödnek a kétoldalú kapcsolatok Kína és Irán között. A sajtótájékoztatón azt is kijelentette, hogy a decemberben tartandó közös hadgyakorlat jól mutatja a Kína, Irán és Oroszország között fennálló egységet.

Hírdetés

Az iráni haditengerészet az utóbbi években növelte jelenlétét a nemzetközi vizeken és részt vesz a hajózási utak biztosításában, ezzel pedig segít védeni a kereskedelmi és olajszállító hajókat. Több kereskedelmi hajó ellen történt kalóztámadást sikerült már megakadályozniuk.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Syria News)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »