Irán jelentős katonai bázist épít Szíriában

Irán jelentős katonai bázist épít Szíriában

Az amerikai Fox News egyik kedden bemutatott riportja szerint Irán egy jelentős katonai bázist épít Szíriában. A hírek szerint az iráni hadsereg a szíriai Al-Bukamal és az iraki Al-Qim határvárosok között épít katonai bázist.

Korábban már volt szó arról, hogy az iráni hadsereg hidat épít Al-Bukamal és Al-Qaim között, azonban a Szíriai Arab Hadsereg bejelentette, hogy ők építik a hidat a határon, ugyanis újra megnyitják a két ország közötti határátkelőt.

A Fox News szerint az építkezés előrehaladott állapotban van és hamarosan kész lesz. A szíriai hatóságok pedig megnyitják a határátkelőt a két ország között, mellyel az amerikaiaknak az a problémájuk, hogy az átkelőt iraki, iráni és szíriai csapatok fogják használni.

Hírdetés

.

A katonai bázis megépítése azonban nem jelenti azt, hogy azt az iráni hadsereg, vagy pedig a hozzá hűséges önkéntes erők fogják azt használni. Egyenlőre még csak annyi bizonyos, hogy a bázist iráni cégek építik, melyek közel állnak az iráni védelmi minisztériumhoz. Szíriának amúgy is jelentős határőr egységei vannak a határ közelében és akár nekik is készülhet a bázis.

A Fox News szerint a bázis az ,,Imam Ali,, nevet fogja viselni, azonban rajtuk kívül még senki se nyilatkozott a bázissal kapcsolatban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »