Irán ballisztikus rakétákat lőtt ki az IÁ szír bázisaira

Irán ballisztikus rakétákat lőtt ki az IÁ szír bázisaira

Irán szíriai területre, az Iszlám Állam terrorszervezet katonai létesítményeire lőtt ki ballisztikus rakétákat vasárnap.

Ámosz Harel a Háárec című újság honlapján hétfőn megjelent állásfoglalása szerint úgy látja, hogy az iráni rakétakilövés olyan katonai erődemonstráció volt, amely egyszerre üzenet az Egyesült Államoknak és Izraelnek.
Az iráni rakéták Teherán erejét jelezték az amerikaiaknak, és izraelieknek, azt demonstrálták, hogy kész a harc folytatására Szíriában stratégiai eredményei megvédése érdekében, vagyis hogy megőrizze megnövekedett befolyását Irakban, Szíriában és Libanonban.
A  kilőtt rakéták azt üzenték, hogy Irán képes lesújtani az Iszlám Állam harcosaira saját erődítményükben is, nem tudják elkerülni messzire elérő karjait.
Korábban csak az Egyesült Államok és Oroszország lőtt ki ekkora távolságra pontosan célba érő rakétákat a Közel-Keleten.
Irán hat rakéta kilövését jelentette be, de nem világos, hogy hajóról, vagy sziklabunkerekből indított ballisztikus rakéták voltak-e, és nem ismeretes az sem, hogy milyen pontossággal találtak célba. Azonban ha célba értek, akkor elvileg elérhetik Izraelt is a Golán-fennsíkon vagy akár távolabbi részeken is.

Irán- földalatti rakétabázis.

Hírdetés

Izrael közölte, hogy diplomáciai harcot kell kezdenie közösen a Trump-kormánnyal az iráni rakétaprogrammal szemben, és a Perzsa-öböl országainak is lépniük kell, hiszen olajmezőik és katonai létesítményeik csak mintegy négyszáz kilométerre vannak Irántól, és ezért még kiszolgáltatottabbak, hangsúlyozva, hogy a Katarban és Bahreinben lévő amerikai légi és tengeri támaszpontok is az iráni rakéták hatótávolságán belül vannak.

magyartudat.com

 


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »