Irán: az Ellenállás Tengelye válaszolni fog a palesztinok elleni bűncselekményekre

Irán: az Ellenállás Tengelye válaszolni fog a palesztinok elleni bűncselekményekre

2023. 10. 13.

Az “ellenállás tengelyének” többi tagja nem fogja szó nélkül hagyni a jövőben a palesztinok ellen elkövetett bűncselekményeket, és ennek következményeiért Izrael lesz a felelős – közölte Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter csütörtökön.

Az iráni külügyminiszter szerint a palesztinok menekülésre kényszerítése és a Gázai övezet víz- és villamosenergia-ellátásának leállítása háborús bűncselekmény.

“Egyes nyugati tisztségviselők azon gondolkoztak, hogy szándékunkban áll-e új frontot nyitni a cionista entitással szemben. Természetesen, tekintettel a háborús bűncselekménynek beillő körülmények folytatódására” – mondta Amirabdollahián. “A palesztinok és Gáza elleni háborús bűnök folytatására a tengely többi tagja válaszolni fog” – szögezte le Bejrútba érkezése után az iráni külügyminiszter.

Hírdetés

A miniszter ugyan nem részletezte, de az “ellenállás tengelye” Irán, palesztin fegyveres csoportok, Szíria, Irak, a libanoni Hezbollah és más fegyveres szervezetek közötti szövetségre utal.

A Gázai övezetet uraló Hamász szervezet fegyveresei múlt szombaton meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek a zsidó állam déli részébe, és több mint 1300 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, és körülbelül 150 embert elraboltak, túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi minisztérium arról tájékoztatott, hogy az övezet ellen elindított izraeli hadműveletek halálos áldozatainak száma már meghaladta az 2200-at, a sebesülteké pedig a 6000-et.

MTI nyomán

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »