Iraki védelmi miniszter vezette az F-16-ost az Iszlám Állam ellen (videó)

Iraki védelmi miniszter vezette az F-16-ost az Iszlám Állam ellen (videó)

Khaled al-Obeidi iraki védelmi miniszter hétfőn személyesen ült egy F-16-os harci repülőgép botkormányához és vezetett egy köteléket az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet falludzsai állásainak bombázására.

“A védelmi miniszter egy F-16-os és egy L-159-es típusú harci repülőgépekből álló köteléknek parancsol, hogy légicsapásokat mérhessenek a terroristák állásaira Falludzsában” – közölte a védelmi tárca. A tárca emellett egy rövid videót is nyilvánosságra hozott, amelyen Obeidi látható, ahogy repülőgépével kigurul a hangárból.

Az iraki fővárostól, Bagdadtól mindössze 50 kilométerre nyugatra található Falludzsa ellen a kormányerők az iraki légierő és az amerikai vezetésű katonai koalíció légicsapásainak támogatásával május végén indítottak offenzívát.

Daesh bombing ops in #Fallujah we gift to families of martyrs & wounded, & all honuorable Iraqis for #Ramadhan
(2-2) pic.twitter.com/Zt2N9ZbcRr

Hírdetés

— Dr. Khalid Al-Obeidi (@khalid_alobeidi) 2016. június 13.

Az IÁ 2014 januárjában tette rá a kezét Falludzsára, fél évvel azelőtt, hogy a terrorszervezet az elfoglalt iraki és szíriai területeken kikiáltotta “kalifátusát”. Az iraki különleges erők több oldalról haladnak a városközpont irányába, számos kerületben kíméletlen utcai harcok folynak. Legfrissebb értesülések szerint a kormányerők szorosan megközelítették Falludzsa belvárosát déli irányból, teljesen elfoglalva a város Suhada nevű negyedét.

Orientalista.hu


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »