Iordanescu a magyar-román után: Kijuthatnak a magyarok

A román kapitány agyondicsérte a vendéglátó ország válogatottját, Bernd Storck pedig úgy fogalmazott: a mi csapatunk ennyit tud, ezért gratulál a fiúknak.

Bucsy Levente

A pénteki magyar-román labdarúgó-Eb-selejtező (0-0) után a román és a magyar szövetségi kapitány is értékelte a látottakat. Elsőként a vendégek trénere:

Hírdetés

Anghel Iordanescu:

Csapatunk egy jó meccset játszott, főleg az első félidőben. Többet birtokoltuk a labdát, jobban kontrolláltuk a játékot az ellenfélnél. A második félidőben sokkal kiegyensúlyozottabb volt a mérkőzés. Támadószellemben szerettünk volna játszani, de ezt az ellenfél meghiúsította a tervünket. Az eredményektől függetlenül úgy vélem, a három csoportvezető csapat esélyes arra, hogy kijusson az Európa-bajnokságra. Hosszabb távon a görögöket sem írnám le, mert nagyon tehetséges játékosaik vannak. A mi csapatunkban erőnléti problémák vannak, nem tudom, mi lesz a következő három napban, amíg a görögök ellen fel kell készülnünk. A mai mérkőzés is 4 sérülést hozott a számunkra. Ugyanakkor csak az a tény zavarna igazán, ha nem jutnánk tovább.

Aztán a debütáns Bernd Storck következett:

Nem volt egy egyszerű meccs, a felkészülésünk sem volt ideális, ezt a mérkőzés előtt is elmondtam. Egy-két sérültünk a felkészülés során sem jött rendben, és ahogy látható volt, Juhász Rolandot a mérkőzés elején cserélnünk kellett. Aztán ahogy haladt előre a mérkőzés, három csatárra váltottunk. Voltak lehetőségeink, ebben a mérkőzésben ennyi volt. Elégedettek lehetünk az egy ponttal. Hogy milyen a Storck-stílus? Szervezettek voltunk, és egy hasonlóan szervezett csapat ellen játszottunk. Stabil védekezésből eredményes támadásokat próbáltunk vezetni, elsősorban a széleket erőltetve. Hogy mi lesz az északírek ellen hétfőn, arra most nem tudok válaszolni, szombaton meglátom, milyen állapotban vannak a sérültek, néhány poszton változtatás lesz, ez biztos. Románia csapata nagyon jó volt középen, ezért ezeket a területeket terveztük elkerülni. Elérhető a legjobb csoportharmadik pozíciója, a helyzet nem változott. Egy sikeres északír mérkőzés esetén még átalakulhatnak az elképzeléseink. Nem gondolom továbbra sem, hogy Romániához kéne mérni magunkat. Belfastban nem lesz egyszerű megfogalmazni, hogy elég-e az egy pont, hisz mi nem vagyunk egy domináns csapat, abból kell gazdálkodnunk, amink van. Ez a maximum, amit a magyar válogatottjai tudnak. Gratulálnom kell a csapatnak. Kéne nekünk néhány játékos, aki fitt. Egy FIFA-ranglistán 7. helyezett csapat ellen értünk el döntetlent.  


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »