Iohannis az EU-csúcs után: lenyűgöző összeget alkudtunk ki Romániának

Iohannis az EU-csúcs után: lenyűgöző összeget alkudtunk ki Romániának

„Lenyűgöző összeget alkudtunk ki Romániának” – jelentette ki kedd reggel Klaus Iohannis államfő azt követően, hogy az európai uniós tagállamok vezetői elfogadták az EU 2021 és 2027 közötti időszakra szóló keretköltségvetését és a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomagot.
Iohannis Románia számára „rendkívül fontosnak” nevezte a megállapodást.

„Lám, igen bonyolult, négy napon és négy éjszakán át tartó egyeztetéseket követően lenyűgöző összeget alkudtunk ki Romániának, 79,9 milliárd eurót az uniós pályázatokra. Ez lehetővé teszi most számunkra, hogy áttérjünk a következő fázisra.

– hangsúlyozta a román államelnök.

„Mostanáig jól felkészültünk, szép eredményt értünk el. A mai nap fontos számunkra, fontos nap az európai projekt számára” – tette hozzá Iohannis.

Hírdetés

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a pénteken kezdődött uniós csúcstalálkozót követően, kedd hajnali Twitter-üzenetében jelentette be, hogy az európai uniós tagállamok vezetői elfogadták az EU 2021 és 2027 közötti időszakra szóló keretköltségvetését és a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomagot.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »