Invázió – a migránsbűnözők megtámadják a katonákat, a rendőröket

A közelgő tél és a hideg ellenére sem csökken az Európába érkező migránsok száma – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György kifejtette, tapasztalataik szerint télen átmenetileg csökken a migránsok száma, hiszen ilyenkor “behúzódnak” a menekülttáborokba, például Szerbiában.
   
“Ami furcsa, hogy ez az idén eddig még nem következett be, bár az időjárás folyamatosan romlik” – jelezte a főtanácsadó, hozzátéve, csak a tengeri migrációs útvonalakon érezhető némi csökkenés.
   
Kitért arra is: mivel a balkáni útvonalon érkezők jelentős részének elfogy a pénze, mire Szerbiába érkezik, már nem embercsempészek segítségét kérik a továbbjutáshoz, hanem maguk próbálják ezt meg.
   
Azt mondta, az átjutási kísérletek egyre agresszívabbak, a katonákat és rendőröket is megtámadják a határon.

Hírdetés

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, csak bonyolítja a helyzetet, hogy az Európai Unió – migrációs stratégiája alapján – nem védi a saját határait, hanem inkább a migránsokat segítő civil szervezeteket támogatja, és minél nagyobb számban telepítene le a bevándorlókat, akiknek szavazójogot is adna.
  


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »