Intoleráns Halloween

Intoleráns Halloween

Jövő héten Halloween. Magyarországon még mindig inkább halottak napját és Mindenszenteket ünnepelnek, de most nem is ez a lényeg.

Míg korábban többször írtam (illetve osztottam meg írásokat) az ünnep okkult gyökereiről, idén arról szólnak a hírek (link, link), hogy az Egyesült Államokban több helyen, főleg iskolákban, egyetemeken, nem tartják meg a novemberi jelmezes eseményt. Na nem azért, mert rájöttek, hogy rossz hatással lenne a gyerekekre. Nem. Azért marad el több iskolában a Halloweenkor szokásos jelmezes édességgyűjtés és egyéb farsangi szórakozás, mert egyesek szerint az esemény nem elég befogadó. Több jelmez tiltólistára került a tolerancia jegyében, máshol pedig a maskarák ára volt a döntő faktor, hiszen nem mindenki engedheti meg magának, hogy beszerezze a legmenőbb és profi módon előállított öltözéket.

Nem lehet például földönkívülinek öltözni, mert arról egyesek a bevándorlókra asszociálnak (idegenek). Fehér diák nem öltözhet semmilyen más etnikum vagy bőrszín viseletébe. A példa kedvéért, ha egy nő indiánnak öltözik, azt “hiperszexualizált rasszizmusnak” nevezik 2019-ben. Ne kérjétek, hogy elmagyarázzam, mert én sem értem.

Tiltólistánvan még a mexikói sombrero, a bajusz, a raszta, vagy bármilyen közel-keletiviselet.

Hírdetés

Azt hiszemidén ez a téma több leültést nem érdemel, de annyit mindenesetre elértek a társadalmitervezők, hogy most már politikailag korrekten is lehet utálni a Halloweent.

Mi pedig ünnepelhetnénk az életet halottak napján, hiszen Jézus világossága által elmúlhatatlanná lett1 . Az élet bekebelezte a halált és ez eltávozott szeretteinkra is igaz.

„Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe.” – János 5:24

2. Timóteus 1:10


Forrás:idokjelei.hu
Tovább a cikkre »