Intim részleteket árult el Hosszú Katinka edzője

Intim részleteket árult el Hosszú Katinka edzője

Petrov Árpád szenvedélyesnek, vidámnak és keménynek tartja tanítványát, akivel egyetlen eredményére sem bontottak még pezsgőt, erre leghamarabb a tokiói olimpia után kerülhet sor.

Interjút adott a Nemzeti Sportnak Hosszú Katinka edzője, Petrov Árpád, aki az év elején még tanítványának inkább az erejében kívánt fejlődést elérni egy-egy versenyközi időszakban, majd egyre inkább tevődött át a hangsúly a gyorsaságra, illetve az úszás technikai, finom összetevőinek csiszolására, és ma már zene is szól az edzéseken.

„A munka inkább már arról szól, hogy például a hátat milyen frekvenciával ússza Katinka, hogy pillangón milyen magasan legyen a csípője, vagy hogy mellen hogyan kezdje el a tempót”

– hozott példákat.

A tavaly július óta eltelt időben szerinte már jobban tisztában vannak vele, hogyan viselkedik és gondolkodik a másikuk; az Iron Ladyvel szerinte egyáltalán nem nehéz, magát pedig a világ legegyszerűbben kezelhető emberének látja, egyszersmind „hat rá” az úszónő.

„Az, hogy a kemény munka kifizetődik, nem csak közhelyszerű megállapítás. Életforma.

A Katinka-jelenség, ha ilyen közel vagy hozzá, megköveteli és egyben katalizálja is azt a fegyelmet és szenvedélyt, amelyet ő képvisel.

Hihetetlenül magával ragadó. Fegyelmezettebb és energikusabb ember lettem mellette” – ecsetelte a szakember.

Munkájuk fókuszában már most a tokiói olimpia áll, de nem gondol erre minden nap, mert az „demoralizálná és megdermesztené”.

Hírdetés

Szerinte a legnehezebben összerakható úszószám a 400 vegyes, amit azért úsznak olyan kevesen jól, mert több edzés kell hozzá, mint máshoz.

Azt tisztázta, hogy a pletykák ellenére mégsem harcolnak azért, hogy indulási jogot nem elnyerve Hosszú elindulhasson a vb-n 200 pillangón is, április harmadikán elküldte Petrov, Hosszú mit úszna a világbajnokságon nyáron; a 200 és 400 vegyesen kívül még „két kiegészítő számot”.

Petrov Árpád már a legfőbb nyári vetélytársakat is megnevezte: a japán Ohasira, a spanyol Belmonte és a kanadai Pickrem, de legnagyobb „ellenfél” saját maga lesz Hosszú Katinka számára.

Az edzések hangulatáról szólva elmondta még, hogy

„az nyilvánvaló, hogy egy b… meg az edzésen nem ugyanolyan, mint a hétköznapokban, és olyan tényleg nem volt, hogy három, talán kicsit drasztikus egymásra szólással ne intéztünk volna el mindent.

Az íjnak, amelyet a tokiói céltáblára tartunk, még nem sérült meg a húrja.”

Hosszú Katinkát három szóval jellemezve vidámnak, szenvedélyesnek és keménynek tartja az edző.

„Az, amit látnak az emberek, őszinte kép rólunk.

Két lépéssel járunk mindenki előtt,

mindannyiunknak biztonságot ad ez a szoros kapocs közöttünk” – fogalmazott Petrov, aki nem pezsgőzik Hosszú Katinkával a tokiói olimpia végéig.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »