Internetes csalás: 20 euróért akart eladni egy kabátot, végül 1 360 euróval rövidítették meg

Internetes csalás: 20 euróért akart eladni egy kabátot, végül 1 360 euróval rövidítették meg

Nyitókép: Getty Images

Egy internetes csalás ügyében nyomoz az eperjesi rendőrség, melynek során a vásárló 1 360 euróval rövidítette meg az eladót. Jana Ligdayová, az eperjesi rendőrkapitányság szóvivő szerint az elkövető szerdán egy órával éjfél után érdeklődött az eladásra kínált termék, egy 20 eurós kabát iránt.

A vevőjelölt internetes linket küldött az eladónak, amit meg kellett erősíteni, és ez alapján megvalósulhatott az üzlet. A fiatalember ezt meg is tette, és megadta a bankkártyája adatait. Ezt követően 680 euró összeget vontak le a bankszámlájáról.

Az elkövető ezt azzal magyarázta az eladónak, hogy tévedés történt, ezért újabb kártyát követelt tőle, amelyre visszautalhatta neki a pénzt. A fiatalember így a második bankkártyájának összes adatát is megadta, majd azt is megerősítette. Később felfedezte, hogy erről a számláról is elloptak 680 eurót.

Hírdetés

A csalással kapcsolatban a rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy körültekintően és meggondoltan vásároljanak az interneten.

„A tolvajok ilyen típusú viselkedése szinte mindig ugyanolyan, és a folyamatosan ismétlődő esetek és a rendőrség figyelmeztetései ellenére is vannak, akik nem találják gyanúsnak ezt a viselkedést. Mielőtt megadná bankkártyája adatait, gondolja át a következményeket. Fontolja meg egy másik biztonságos fizetési mód használatát”

– figyelmeztetett Ligdayová.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »