Intenzíven növekedik a koronavírusos esetek száma Romániában

Intenzíven növekedik a koronavírusos esetek száma Romániában

Meghaladta a nyolcvanat pénteken a koronavírusos esetek száma Romániában.
Pénteken kora este visszaigazolták a 81., koronavírussal fertőzött beteget: a stratégiai kommunikációs törzs (GCS) tájékoztatása szerint egy 26 éves bukaresti nőről van szó, aki március 9-e óta volt otthoni elkülönítésben. Később a 82. páciensről is beszámoltak: 20 éves, bukaresti illetőségű, és Nagy-Britanniából tért haza csütörtökön.

A korábbi eseteket tekintve egy 26 éves Parhova megyei férfi is megfertőződött, március 12-én tért vissza Olaszországból, és egyenesen karanténba helyezték.

Hírdetés

Az egyik korábbi új eset az Agerpres szerint egy brassói 44 éves férfi, aki március 11-én tért haza Bostonból, és másnap a betegség tüneteivel beutalták. Szintén brassói az az 51 éves nő, aki Olaszországból érkezett haza és karanténban volt.

Pozitív lett a teszteredmény két kovásznai nőnél is: egyikük, egy 16 éves lány egy korábban koronavírussal diagnosztizált személy kontaktja, másikuk, egy 77 éves asszony pedig egy Olaszországból hazatért családdal került érintkezésbe.

Délután három Temes megyei fertőzöttről is hírt adtak, a délelőtt közölt hat esetből négyet Konstanca, kettőt Mehedinți megyében azonosítottak. Több bukaresti fertőzöttet is találtak, köztük a Dimitrie Gerota-kórház vezetőjét.

Csütörtökön este még 59-nél tartott a „vírusszámláló”.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »