"Intenzív" Janiczak-ellenes kampányba kezdett a vak komondorosok pártjának ifjúsági tagozata

A Fidelitas online kampányt indított Janiczak Dávid, a Jobbik alelnökének lemondatásáért – közölte Párkányi Eszter, a szervezet szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint felidézte, a napokban kiderült, hogy a jobbikos politikus botrányos stílusban beszélt nőkről, egyik beosztottját pedig erőszakos közösüléssel fenyegette meg.

Ez minden mérce szerint elfogadhatatlan – jelentette ki a szóvivő. Párkányi Eszter elmondta: a nyomásgyakorlás érdekében intenzív online kampányba kezdenek, ennek első állomása – egy félperces videó – már elérhető a Fidelitas Facebook-oldalán. Ezt további akciók fogják követni egészen addig, amíg Vona Gábor el nem távolítja a közéletből és a Jobbikból Janiczak Dávidot – közölte.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffidelitas.hu%2Fvideos%2F10156205629693431%2F&width=480&show_text=false&height=480&appId

Lehet, hogy a pápa elleni merényletet is a Jobbik szervezte meg

Hírdetés

A Fidesz felszólította Vona Gábort, hogy tisztázza viszonyát a szélsőséges iszlám szervezetekhez. Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján arra a fényképre reagált, amelyen Vona Gábor egy muszlim  szélsőségessel együtt látható, amint „egymást ölelgetik, és láthatóan nagy barátságban vannak”.

Mint mondta, az illető a török származású Musa Serdar Celebi, aki a II. János Pál pápa elleni merénylet egyik vádlottja volt, számos szélsőséges muszlim szervezetnek volt tagja, illetve vezetője.

Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a Jobbik egy zavaros párt, zavaros ideológiával, zavaros kapcsolatokkal – értékelt a fideszes politikus, aki szerint – különösen a választási kampányban – itt lenne az ideje, hogy Vona Gábor tisztázza a viszonyát ehhez az emberhez, továbbá a viszonyukat a különböző szélsőséges muszlim szervezetekhez.

Hidvéghi Balázs szerint a Jobbik elnökének ezt országgyűlési képviselőként és pártelnökként is meg kell tennie, ugyanis a magyar embereknek tudniuk kell, hogy egy parlamenti párt milyen kapcsolatokat ápol olyan személyekkel, szervezetekkel, amelyek a többi között a korábbi pápa elleni terrortámadásban voltak érintettek, illetve vádlottak.

A kommunikációs igazgató arra a kérdésre, hogyan hat a választásra Kósa Lajos tárca nélküli miniszter vagyonkezeléssel kapcsolatos ügye, azt felelte: ebben az ügyben Kósa Lajos egy sértett fél, elszenvedője a csalássorozatnak és – ahogy már jelezte – feljelentést is tett, mert az ő érdeke is az, hogy minél hamarabb minden részlet kiderüljön. Az ügy felhasználását Kósa Lajos támadására kampányfogásnak minősítette.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »