„Integrálódj, fehér asszony!” – üzenik a muszlim migránsok a németeknek

„Integrálódj, fehér asszony!” – üzenik a muszlim migránsok a németeknek

Egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a tanárokra a muszlim migráns fiatalok egyes iskolákban – derül ki egy Berlinre vonatkozó tanulmányból.

Sok fővárosi intézményben a szigorú iszlám törvényeket tekintik elsődlegesnek a tanulók, a szülők is a saját kultúrájuk gyakorlására biztatják a gyerekeiket – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség az említett tanulmányra és más német forrásokra hivatkozva.

Széles körben elterjedt probléma a vallási elnyomás a berlini iskolákban.

A muszlim migráns fiatalok az iszlám törvényeket akarják kierőszakolni az intézményekben, a tanárokra és a sok helyen már kisebbségben lévő német diákokra is egyre nagyobb nyomást gyakorolnak.

Erre világít rá a Demokráciáért és Sokszínűségért az Iskolákban nevű egyesület felmérése (Verein für Demokratie und Vielfalt in Schule und beruflicher Bildung). A felmérés többségében olyan iskolákra fókuszált, ahol a gyerekek több mint 90 százaléka muszlim migráns családokból származik. Néhány intézményben olyan mértékű a félelem és az elnyomás, hogy a tanulmány inkább nem említ konkrét iskolákat – írja a Preussische Allgemeine Zeitung című német hetilap.

A tanárok több helyen is arról számoltak be, hogy az iszlám vallású diákok muszlim migráns hátterű pedagógusokat követelnek, a németeket pedig arra köteleznék, hogy hordjanak fejkendőt, és öltözködjenek úgy, ahogy a muszlimok.

Van olyan iskola, ahol a fiatalok nem hajlandók engedelmeskedni a nem muszlim öltözékben tanító felnőtteknek, máshol pedig lefestik vagy kitépik a földrajzi atlaszokból Izraelt. A gyerekek a ramadán betartását is követelik. Van olyan iskola, ahol a diákok inni sem engedik a nem muszlim osztálytársaikat. Ezek eredményeként ma már sok iskolaudvaron a saría törvényei uralkodnak, amelyek az iszlám szigorú értelmezésén alapulnak.

Hírdetés

Az egyik iskola vezetése szerint a nők és a diáklányok egyre növekvő nemi jellegű ellenségeskedéssel néznek szembe.

Az igazgató azt mondta, hogy bár a tanulók kétharmada lány, a muszlim fiúk elnyomják őket, és azt követelik, hogy a hagyományos muszlim értékek szerint viselkedjenek. De a muszlim szülők is egyre nagyobb nyomást gyakorolnak az iskolákra.

A lányok csak akkor vehetnek részt a testnevelésórákon, ha hosszú köpenyt viselnek a sportoláshoz. A ramadán idején pedig a szülők gyakran arra kényszerítik gyermekeiket, hogy meghatározott időpontokban menjenek el a WC-re, és ott imádkozzanak. Az iskolákban így gyakran előfordul, hogy a diákok otthagyják a tanórát az imaidőszakokban.

A muszlim migránsok nem csak az iskolákban erőltetik a saját kultúrájukat.

Németország különböző pontjain molinókkal és táblákkal szólítják fel a németeket arra, hogy a muszlim szokásokat tartsák irányadónak.

Nemrég egy autós lefotózta, hogy az egyik német autópálya felüljáróján egy molinót helyeztek ki, amire azt írták: Integrálódj, fehér asszony!


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »