Integrációs zökkenő: a migránsok fele megbukik a minimális tudást igénylő tanfolyamokon is

Integrációs zökkenő: a migránsok fele megbukik a minimális tudást igénylő tanfolyamokon is

A 2017-es 40 százalékról 2018-ban 45 százalékra emelkedett azoknak a Németországban élő menekülteknek az aránya, akik megbuktak az integrációs tanfolyamokon, írja a DW. Tavaly 202 ezer menekült vett részt ilyen, nyelvtanulással is járó tanfolyamon, közülük 93,5 ezren megbuktak (az erőltetett menekültezésnek már csak azért sincs értelme itt ballib nyelven sem, mert EU-n belüli migránsok is szerepelnek a staitsztikában – a szerk.). Az adatokat a "szélsőjobboldali" AfD (Alternatíva Németországért) párt szerezte meg a német bevándorlásügyi hivataltól.

Európaiak is szerepelnek a statisztikában, de nem tudják eléggé felhúzni

Hírdetés

A Die Weltben megjelent adatok szerint a kurzusokon a résztvevők legnagyobb része, 40 ezer ember volt szír, őket az afgánok, irakiak követték, majd negyedik helyen az unión belül vándorló románok álltak (ez utóbbiak biztosan javítottak a statisztikán, elvégre ők az emberiség első nyelvzsenijei – a szerk.). Őket a törökök és végül a bolgárok követik.

De jelentek meg kritikák a tanfolyamokra vonatkozó, nem elég részletes jogszabályról is, amiben még egy olyan alapvető dolgot sem sikerült tisztázni, hogy hány alkalmat hiányozhatnak a résztvevők. Emiatt a tanfolyamokat szervező cégek és a tanárok hatáskörébe tartozik, hogy mennyit engednek meg.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »