Innováció-díjas a Grand Santerra Spa (Bálványosfürdő)

Innováció-díjas  a Grand Santerra Spa (Bálványosfürdő)

Romániából egy nagy- és egy zsűrikülöndíjas spa nyert azon a versenyen, amelynek díjkiosztójára Szlovákiában került sor. Háromszékről a bálványosi Grand Santerra Spa nyerte el a kiíró European Spa Association nagydíját az innovációs koncepció kategóriában.

A rangos versenyt 26. alkalommal írták ki idén, a Grand Santerra Spa pedig második alkalommal nevezett be, és zsinórban másodszor hozta el az innovációs Spa-koncepció nagydíjat. „Egymás után kétszer elnyerni ezt a díjat eddig csak az izlandiaknak sikerült” – számolt be érdeklődésünkre a létesítményt vezető Téglás Zsuzsanna, aki személyesen vette át a szlovákiai Pöstényben a Thermia Palace Szállodában a díjat.

Hírdetés

Nem akármilyen elismerésről van szó, hiszen 23 ország legjobbjai neveztek be a versenyre, egész Európából. Romániából még egy különdíjas volt, a TISA Spa Resort (Olănești). A többi díjazott Franciaországból, Csehországból, Izlandról, Szlovéniából, Bulgáriából, Horvátországból és Belgiumból került ki, a Gunnlaugur K. Jónsson által vezetett szakértői zsűri nyolc kategóriában osztott ki nagy-, illetve különdíjat.

A szállodánál egyébként hatalmas, fogadóképesség- és szolgáltatásbővítést jelentő építkezés zajlik. A fele-fele arányban pályázati és önerőből zajló munkálat során ötven szobával bővül a Grand Hotel kapacitása, a meglévő Grand Santerra Spa mögött lévő hatalmas épületben lesz külön vendéglő, új wellness és recepció is – közölte Szarvadi Loránd társtulajdonos. A wellnesszel azt a vendégkategóriát célozzák meg, akik gyerekekkel érkeznek.

„Ugyan egy alagúttal össze lesz kapcsolva a két Spa, viszont a régiben, a Grand Santerrában csak felnőtteket fogadunk. Az új részen lesz egy 25 méteres félolimpiai úszómedence és egy nagy gyermekzóna fröcskölőkkel, vízágyukkal stb. Nem egy csúszdás vízi parkra kell gondolni, de egy nagyon nagy felületű paradicsom a kicsiknek, egy kanadai cég szállítja ezeket az eszközöket. Lesz egy nagyméretű jakuzzi is, amiből a felnőttek szemmel tarthatják gyerekeiket. A szállodai kapacitást körülbelül negyven százalékkal növeljük, de a wellness-felület duplázódik. Természetesen itt is lesznek szaunák, illetve szabadtéri napozóteraszok is” – sorolta Szarvadi Loránd, aki szerint jövő nyáron már meg szeretnék nyitni a közönség előtt a létesítményt és az új szállodaépületet.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »