Inkább táncolj, Lajos!

Inkább táncolj, Lajos!

Bokros Lajos nemzeti emlékezetbe égett megnyilvánulásai között tartjuk számon pávatáncát, a személyéről elhíresült, népnyúzó Bokros-csomagot, illetve hősünk ikonikus, mégis röhögésre késztető bajuszát. Hiába, mindenki azon a területen igyekszik kiemelkedő teljesítményt nyújtani, ahol tud, ahol képességei engedik.  A mérhetetlen támogatottságú MOMA elnöke azonban tegnap egy huszárvásással ismét a figyelem középpontjába tornászta magát, miután egy Facebook posztban lefasisztázta a magyar miniszterelnököt. Olybá tűnik, a táncos lábú politikusok eszköztára kimerülni látszik a titkosnál is titkosabb, létező vagy nem létező, hiteles vagy nem hiteles, Orbán Viktort kompromittáló bizonyítékok, illetve a mára kiüresített, lerágott, ténylegesen az áldozatok emlékét sértő fogalomdobálásban – fasiszta, náci, rasszista, homofób, etc.

Lajos nagyszerű képességei már az általános iskolában kibontakozni látszottak, mely időkre maga így emlékezett vissza egy 1996-os interjúban:

„Én nem tagadom, hogy mindig büszke voltam a sikereimre, az eredményeimre, szerettem tanulni, versenyezni, nyerni. Például 16-szor voltam kitűnő tanuló az általános iskolában.”

E kijelentés szerint hősünk vagy 16 évig koptatta az elemi padjait, amit a világért sem feltételeznék róla, vagy pedig a féléveket is beszámítja önmaga fölmagasztalásába. Utóbbi feltevésünk igazolhatja Lajos féktelen hübriszét, hiszen egy egészséges önképpel bíró ember, még ha oly büszke is gyermeki teljesítményére, maximum annyit mond, hogy végig kitűnő tanuló voltam, slussz. Egyébként ugyanezt e sorok írója is elmondhatja magáról, bár énektudásom a szánalmas és a botrányos közé volt sorolható, továbbá a fizika megértésében sem jeleskedtem soha, ám a szocialista statisztika kifényesítése érdekében minden év végén megkaptam a színjeles bizonyítványt. Mentségemre váljék, mégsem lett belőlem népnyúzó, idegen érdekeket kiszolgáló kollaboráns, maradtam szimpla fasiszta, legalább is Lajos értelmezési koordináta-rendszerében biztosan.

A középiskolában az elemihez hasonlóan brillírozott, majd szerinte közgazdaságtant tanult a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, népgazdaság tervezése szakon, mások szerint azonban a rosztovi Pénzügyi Főiskolát látogatta, ahol Horn Gyula is végzett annak előtte. Az izgalmas rész azonban ezután következik, amikor is elnyert egy panamai ösztöndíjat, így doktorija megírása előtt egy évig a Panamai Állami Egyetem hallgatója lehetett. Spanyolul persze a nulláról tanult meg mindössze hat hónap leforgása alatt, így a doktori disszertációhoz szükséges minimum 35-40 olyan művet volt képes elolvasni, kijegyzetelni, megérteni, amelyeket a legmagasabb színvonalú szaknyelven írtak. Ha esetleg olvasott olyan műveket is, amelyek nem illettek a szakdolgozatába, akkor ennél a számnál jóval több szakmai anyagot kellett áttekintenie. Mindössze egyetlen év alatt. Igen, ez roppant életszerű. 1995-ben egyébként már előkerült a panamai diploma ügye, ugyanis az egyetem ekkor kiadott egy nyilatkozatot, amelyben rögzítették, hogy soha nem volt Bokros Lajos nevű hallgatójuk. Hősünk erre úgy reagált, hogy ő nem tehet az egyetem hanyag adminisztrációjáról. Igen, ismerős áthallások ezek, bizony azok.

Fotó: alfahir.hu

Magát az egyébként hazai szakmai körökben erősen vitatott Bokros-csomagot nem részletezném, az idősebb generációk úgyis élesen emlékeznek gyönyörrel teli társadalmi hatásaira, ám itt érdemes kiemelni, hogy a nemzetközi pénzügyi intézmények és a befektetők kitörő örömmel üdvözölték azt. Hát igen, nem mindegy, hogy a ló…sz melyik végén áll az ember. MSZMP-s, MSZP-s, MDF-s, MSZP-s, MSZP-s, belépett, kilépett, az EP-be lelépett szereplések után végül 2013-ban megalapította a MOMA-t, mely elméletileg valódi jobboldalinak aposztrofálja magát. Ez tökéletes összhangban van azzal, hogy pártelnökként felháborodva fasisztázza Orbánt a Soros-plakátok miatt, mert szerinte egyértelműen faji különbségeket hangsúlyozó, antiszemita kormánypropagandáról van szó.

Hírdetés

Fotó: Facebook

Hiszen Gyuribá’ nem is akar illegális bevándorlókat Európába, őt, a filantróp szentet csupán a szegény menekültek sorsa aggasztja. Ezt nem én mondom, hanem Lajos fejtette ki az ATV-ben elhangzott interjúja során, ahol ráerősített Facebookon megjelent soraira. Abba is beavatta még a nézőket, hogy a CEU-n tanít, de nem Sorostól kapja a fizetését, bár ő az egyetem alapítója, hanem munkát végez, amiért ellenszolgáltatásban részesül. Ühüm. Na, szálazzuk ezt szét.

Először is, képtelen vagyok értelmezni azt a vaslogikát, hogyha Magyarországon olyan elviselhetetlen az antiszemitizmus, akkor az itt élő zsidó közösség miért nem menekül fejvesztve Izraelbe, ahogy azt egyébként a nagyon haladó és demokratikus Franciaország zsidó közössége teszi? Ebből következik értetlenségem fokozódása, hiszen ha a kormány valóban antiszemita volna, akkor nem a legegyszerűbb módja a zsidók elüldözésének, ha nagyszámú, muszlim bevándorlót enged rájuk? Ezzel bizonyára még jó pontokat is szerezhetne az EU-ban, azaz két legyet üthetne egy csapásra. Persze mire az összes zsidó elmenne/elfogyna az országból, minden bizonnyal járulékos költségként pár ezer nemi erőszakot, molesztálást, lopást, rablást, késelést és néhány terrorcselekményt is le kellene írnunk, de a cél szentesíti a mindenkori fasiszták eszközeit, nem?

Másodszor, az elvégzett munkáról és a fizetésről – ha mindez ilyen kristálytiszta és pofonegyszerű, akkor nehezen fölfogható, miért éri vád nap mint nap az összes kormánytagot, újságírót, miért van lenácizva, rasszistázva, xenofóbozva bárki, aki nem szimpatizál a nyugat-európai, áldatlan állapotokkal, aki nem szeretné szuverenitását idegen érdekeket kiszolgálók kezébe adni, mondjuk olyanokéba, mint Lajos és aki ragaszkodik ahhoz, hogy eldönthesse, kikkel akarja megosztani a hazáját, gyerekei és unokái sorsát.

Egy szónak is száz a vége Lajos, jellemed és a kellemed diszktér bája fokozhatatlan, ha úgy tetszik a Napra lehet (föl)nézni, de rád nem, így csak azt tanácsolhatom – inkább táncolj, táncold el ismét a pávatáncod, vagy táncolj el, ha lehet jó messzi Magyarországról.

 

The post Inkább táncolj, Lajos! appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »