„Inkább legyen valaki ateista”: Ferenc pápa az álszent katolikusokat veszi célba

Pope Francis © Max Rossi / Reuters

Ferenc pápa azt mondta, inkább legyen valaki ateista, mint a “botrányos” életet élő, képmutató katolikusok egyike.

A pápa ezt a megjegyzését a rezidenciáján tartott csütörtök reggeli miséjén tette, mikor is a Római Katolikus Anyaszentegyház 1.2 milliárd híve közül bírált némelyeket, mondván: “botrányos, ha valaki mást mond és mást cselekszik. Ez kettős élet.”

Pope Francis poses during a meeting with people taking part at the “Migrations and peace” international forum at the Vatican February 21, 2017. © Osservatore Romano / Handout via Reuters / Reuters

Pope slams ‘populist rhetoric’ towards asylum seekers
A pápa bírálta a menedékkérőkkel szembeni “populista retorikát”

Ferenc pápa előzőleg panaszkodott azokra a hívekre, akik olyanok, mint a, “papagájok,” akik elmerülnek az imában, de nincsenek jó cselekedeteik Isten szolgálatára.

“Vannak, akik azt mondják, ’én mélyen hívő vagyok, mindig elmegyek a misére, én ide ehhez a közösséghez tartozom’,” mondta csütörtökön a pápa rögtönzött prédikációjában a Vatikáni Rádió átirata szerint.

A Szentatya hozzátette, ezek azonban “nem fizetik meg tisztességesen az alkalmazottakat, kihasználják az embereket, piszkos üzelmeik vannak, pénzmosásra… ez kettős élet. Nagyon sok keresztény él így, és ezek az emberek megbotránkoztatnak másokat.”

Hírdetés

“Hányszor is hallottuk mi ezt – mindannyian, a környéken és máshol – ’de csak katolikusnak látszani, akkor már inkább legyen ateista.’ Ez botrány,” tette hozzá.

READ MORE: Catholic Church paid $213mn to sex abuse victims in Australia since 1980

Ferenc pápa következetesen szól a csak szavakban-katolikusokról –  nem csak hívőkről, de ugyanúgy a papokról is – amit cselekszenek és amit prédikálnak

A Ostorozta a papok gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekményeit is, mondván, hogy az a “Sátán miséje.” Saját kardinálisait felszólította, hogy ne úgy viselkedjenek, mint a “hercegek,” és figyelmeztetett arra, hogy az olasz maffiában lévő katolikusok önmagukat közösítik ki az egyházból.

Tavaly a pápa bírálta a keresztények ’hamisságát,’ azokat, akik istenről beszélnek, de nem sokat segítenek a körülöttük élőknek.

“Kereszténynek lenni azt jelenti, hogy Isten akaratát teljesíteni – az utolsó napig – mert mindannyian elérkezünk oda –  és azon a napon mit kérdez majd tőlünk az Úr? Azt kérdi majd: ’Hogyan és mit beszéltél rólam?’ Nem. Az kérdezi majd, mit cselekedtél,” mondta.

Russia Today

Fordította: Urthvas Bethad

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Fordítás, Hírek, Külföld, Külföldi sajtó


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »