Indulnak a gazdatalálkozók

Indulnak a gazdatalálkozók

Ezen a héten kezdődik a szokásos év eleji gazdatalálkozók sora. A járványügyi szigorítások miatt szűkebb körben, kevesebb gazda részvételével, a megelőzési előírások szigorú betartása mellett.

A találkozókon agrárintézmények képviselői, gazdaszervezetek megbízottai lesznek jelen, így a gazdák első kézből értesülhetnek az őket sújtó problémák megoldási lehetőségeiről, ugyanakkor saját igényeiket is közvetíthetik a hivatalosságok felé. A találkozókat a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete (SZGE) szervezi partnerségben az Agro SIC-kel, a Kovászna Megyei Szarvasmarha-tenyésztők Egyesületével, önkormányzatokkal, intézményekkel, civil szervezetekkel. Összesen kilenc helyen kerül sor találkozóra.

A találkozók tematikája változatos, a mezőgazdaságot érintő törvénykezéssel kezdődően, a támogatásokon, a vadkárokon, pályázati lehetőségeken, termékminősítési eljáráson, állategészségügyi tudnivalókon, állatjóléten és más tárgykörökön át a biotermelésig, szakmai kérdések megbeszéléséig.

Hírdetés

Az első találkozóra csütörtökön 11 órától kerül sor Nagybaconban a közbirtokosság székhelyén. Ennek a gazdatalálkozónak plusztémája is lesz: a biotermelés előnyeiről, a bio­ermelésre való átállás menetéről tartanak előadást jeles szakemberek.

Pénteken két helyen is lesz gazdatalálkozó: 11 órától Vargyason, 14 órától Nagyajtán, mindkettőre a helyi közbirtokosságok székhelyére várják az érdeklődőket. A következő hetek találkozóiról később számolunk be.

A gazdatalálkozók mellett a közeljövőben két nagyobb, egész napos rendezvényre is készül partnereivel az SZGE. Február 24-én Árkoson a felnőttoktatási központban, a korábbi agronómusház előadótermében a Gyümölcsnap keretében tartanak előadásokat a gyümölcsösökről és bogyós termésű cserjékről. Ezt követően, még meg nem határozott napon, Felső-Háromszéken a zöldségtermesztőket várják a Zöldségnapra.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »